23948sdkhjf

Kontiværk miljøgodkendt

[i]Frederiksborg Amt gav i går den nødvendige miljøgodkendelse til genopstart af produktionen på kontiværket under de nye ejere Danscan Metal. Amtet gav i går den nødvendige godkendelse, men de tre virksomheder på stålværket skal dæmpe støjen.[/i]
Frederiksborg Amts Avis skriver, at Kontiværket nu uden problemer kan gå i gang med at valse stangstål fra den 22. marts.

Frederiksborg Amts udvalg for teknik og miljø, der behandlede miljøansøgningen fra Danscan Metal i går, har gennemgået det rekonstruerede stålværks samlede aktiviteter med henblik på at fastsætte nye støjgrænser for de tre virksomheder, som nu er rykket ind på værket.

De tre virksomheder er Dansteel, der driver pladeværket, Danscan Metal, der har købt kontiværket, og Kvistgaard Jern og Metal A/S, der har lejet værkets skrotgård ved stålværkshavnen. Hertil kører virksomheden jernskrot med lastbil, der aflæsses i skrotgården, hvorefter det fragtes videre med skib fra stålværkshavnen. For alle tre virksomheder gælder der i miljøgodkendelsen vilkår, der påbyder en støjdæmning. Hver virksomhed skal således fortage en mindre reduktion af støjen på mellem 1 og 3 dB, skriever Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Så kan der atter produceres stål påkontiværket i Frederiksværk.Det kan i øvrigt blive en usikker start for kontiværket, når det igen starter produktionen. Prisen på stål er steget markant – de seneste tre uger med 25 procent alene.

- Det er et usikkert marked at starte op på, men det ser ud til, at priserne på det færdigproducerede stål stiger tilsvarende, og det er den margen, vi skal leve af, siger Henrik Dam, direktør for Dancan Metal, der har købt kontiværket. - Vi kan imidlertid få problemer, hvis priserne pludselig dykker på det færdigproducerede stål, og vi ligger inde med et lager af dyre råvarer, forklarer direktøren til Frederiksborg Amts Avis.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062