23948sdkhjf

Universitet bag produktudvikling hos alu-producent

[i]Aalborg Universitet samarbejder med Aalborg Aluminiums Industri om at gøre et gammelt maskinværksted til moderne producent af aluminiumsløsninger.[/i]
Indehaveren af Aalborg Aluminiums Industri, Frits Christiansen, 55, er i fuld gang med at omdanne sin traditionelle maskinfabrik, der leverer stål og aluminiumsprofiler, til en moderne produktudvikler, der er baseret på viden om metaller og konstruktioner. Det fortæller ErhvervsBladet i dag.

I 25 år har han produceret rustfrit stål tilfødevareindustrien, men for fem år siden ønskede han, at der skulle ske noget nyt. Han tog en MBA i virksomhedsledelse og international markedsføring, hvorefter han startede Chrisco Engineering, der rådgiver om leverancer af procesanlæg til levnedsmiddelindustrien. Og i 2001 købte han Aalborg Aluminiums Industri, der var leverandør af generelle smede- og maskinopgaver i stål, rustfrit stål og aluminium. Aalborg Aluminiums Industri beskæftiger i dag seks metalarbejdere.

Oprindelig var virksomheden primært baseret på underleverancer af metaludskæringer til en enkelt stor aftager. I dag er kundeporteføljen mere spredt, og der satses på udviklingsopgaver. F.eks. har fabrikken netop udviklet et særligt løfteåg af aluminium til brug i kraner. Ideen til produktet fik Frits Christiansen hos en kunde. Det er udviklet i samarbejde med en produktionsingeniør fra Ålborg Universitets Centers Institut for Produktion og sættes nu i forhandling hos den store tyske værktøjs- og metalvare-grossist Carl Stahl. Ingeniøren på AUC har foretaget alle beregninger og bidrager med konstruktionstegninger. Ingeniøren aflønnes på timebasis, skriver ErhvervsBladet.

Samarbejdet med AUC har samtidig medført, at en del studerende laver opgaver for Aalborg Aluminiums Industri og dermed bidrager til virksomhedens udvikling. F. eks. er seks studernde, der tager speciale i kommunikation, nu i gang med at formidle Aalborg Aluminums Industris produktbudskaber via et medieshow til udstilingsbrug og brochurefremstilling. Samarbejdet med universitet gør samtidig, at virksomheden kan dokumentere sine produkter og få dem certificeret med f. eks. CE-mærket. Planen er via bl.a. Carl Stahl at identificere nye opgaver, som kunder ønsker udviklet og produceret i Aalborg.

Den største udfordring for Frits Christiansen har været at omstille virksomheden til mere viden-baseret drift.
I dag arbejdes der på at gøre de ansatte mere selvstændige. De skal bidrage i udvikling af produkter, og de skal også vide mere om IT - bl.a. har Frits Christiansen etableret IT-undervisning for metalarbejdere fredag eftermiddag, så IT efterhånden også kan holde sit indtog i produktionen. Frits Christiansen giver selv en halv timeløn og kaffe og kager - den resterende tid betaler metalarbejderne selv.

- Før jeg overtog virksomheden, var al afsætning baseret på pris. Da jeg ville ændre denne politik og forsøge at skabe værditilvækst via produktudvikling, mistede vi efter et halvt år vores største kunde. Det var hårdt. Men vi har siden satset på nye færdigheder og det har givet os nye kunder, fortæller Frits Christiansen, der både er ejer, direktør, sælger, værkfører, indkøber og stik-i-rend-dreng på en og samme tid, til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078