23948sdkhjf

Danske vaskeanlæg skal ud i verden

Store båndvaskeanlæg er efterhånden blevet lidt af et speciale for Anmasi, der netop nu er klar til at sende et stort anlæg afsted til Kina.
- Hvis man tager sådan en ventil her og kører den igennem et spuleanlæg, så bliver den renset på overfladen, og der bliver sprøjtet vand ind i begge ender. Men hvordan skal man få den ren i alle kroge, spørger Anders Hedeby Sørensen retorisk.

Svaret ligger lige for – det er særdeles vanskeligt at rengøre komplekse emner helt i bund med traditionelle metoder, og det er netop baggrunden for Anmasis succes. Virksomheden bygger nemlig anlæg baseret på ultralyd, og sidste år startede virksomheden egen produktion af båndvaskere.

De færdige metalemner kører ned i det varme vand, hvor de ultralydrenses. Fem meter længere nede dumper de rene emner ud af maskinen igen.

- Vi specialudvikler altid båndende, så de er tilpasset det, kunden skal gøre rent. Der er en tank i indløbet på 800 liter med ultralyd, så vi først ultralydsvasker emnerne. Det er velegnet til komplekse emner med boringer og huller, og især hvis man har med olie at gøre. Hvis der sidder olie inde i porerne, kan man kun få det ud med ultralyd. Derefter spuler vi emnerne for at få sæben af, og til sidst tørrer vi dem. Båndet kører to emner ud hvert ottende sekund, så vi har fire sekunder til at vaske hvert emne. Vi bygger anlæggene med filteranlæg til at rengøre vandet og med olieseparator, forklarer Anders Hedeby Sørensen.

Anmasi har markedsført båndvaskerne på messer rundt omkring i det nordlige Europa i de sidste par år, og ordrerne er ikke udeblevet.

- Det her anlæg skal sendes til Kina om få dage. Det er til en kunde i bilindustrien, som skal bruge det til at rense dele til gearkasser. Vi leverede et anlæg til deres fabrik i Tyskland sidste år og fik at vide, at hvis det fungerede tilfredsstillende, skulle vi også levere et til deres fabrik i Kina og tre andre fabrikker i verden. De har 21 fabrikker i verden med 11.000 ansatte, fortæller Anders Hedeby Sørensen, der mødte kunden på den tyske Metav-messe for to år siden.

Det store anlæg fylder godt op i montagehallen hos Anmasi, og virksomhedens montører arbejder med at få det helt færdigt. Den tyske kunde kommer nemlig selv til Grindsted for at kontrollere, at alt fungerer efter hensigten, inden det hele pakkes sammen og sejles til Kina.

I 2014 leverede Anmasi fire lignende anlæg til europæiske kunder, og i år er der indtil videre tre i ordre.

- Sidste år leverede vi også to, der var endnu større, som kører et emne igennem per 0,9 sekunder. Det står nede hos en hollandsk kunde og vasker shaver-hoveder, siger Anders Hedeby Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094