23948sdkhjf

Højere brasilianske malmpriser

[i]Baosteel i shanghai har indgået en prisaftale med verdens største jernmalmudvinder.[/i]
Kinesiske Baosteel i Shanghai har indgået en prisaftale med det brasilianske Companhia Vale do Rio Deco, verdens største jernmalmsudvinder, for leverancerne i år - prisen stiger med 18,6 procent til 191,68 kroner pr. tons tør malm.

Prisstigningerne træder i kraft fra april, og vil ifølge branchekyndige betyde, at Baosteels overskud vil falde en smule, selv om årets stålpriser endnu ikke har fundet deres leje.

Blandt kinesere i branchen regner man med at stålpriserne højest vil stige med 10 procent, hvilket er mindre end sidste års prisstigninger, hvor de steg med 25 procent til omkring 3.195 kroner pr. tons i gennemsnit. Højere for nogen kvaliteter, lavere for andre kvaliteter.

I december sidste år underskrev Baosteel en købsaftale med det brasilianske mineselskab om leverancer på op til 14 millioner tons årligt fra 2006 til 2016. Baosteel havde allerede en købsaftale med brasilianerne om leverancer på 6 millioner tons årligt fra 2001 til 2011. De to aftaler betyder at Baosteel køber op mod 20 millioner tons jernmalm fra Brasilien fra 2006.

Kina importerede i alt 150 millioner tons jernmalm sidste år og blev således verdens største importør foran Japan.

Kilde: Jern- og maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078