Techno-Matic vokser med IoT
Det nordjyske udviklingshus ansætter to nye ingeniører, som skal sætte turbo på et nyudviklet Internet of Things-baseret system.
- De første prototyper er færdige, men vi har behov for yderligere kompetencer, så vi kan sætte turbo på processen. I første omgang ansætter vi to nye ingeniører som bliver dedikeret til projektet, siger han.
Techno-Matic har i dag seks ingeniører ansat, og jagten på de to nye er i fuld gang. Går alt efter planen, forventer direktøren også, at man skal have en tredje ny ingeniør ind på et senere tidspunkt. Alt i alt er der 15 medarbejder ved firmaet fra Hornum.
Live-test efter sommerferien
Støttekronerne er konkret bevilget til test af IoT teknologi i maskiner, som opererer på steder med svag dataforbindelse. Typisk vil det være områder uden for offentlig vej, som skove og andre svært fremkommelige steder. En del af udfordringen er derfor at sikre kontrol med, at maskinerne modtager datapakker som de skal, samt hvordan man håndterer det, hvis forbindelsen pludselig ikke er der.
- Med systemet kan producenten holde sig opdateret på maskinens aktuelle status og handle forebyggende, så maskinstop undgås, siger Knud Sørensen og tilføjer, at løsningen i første omgang målrettes kunder i Skandinavien og Nordeuropa.
På nuværende tidspunkt kører man test på systemet, og efter sommerferien forventer Knud Sørensen, at det kan komme ud i live-test. Herefter følger så tilrettelser af produktet med mere.
- Første skridt er test samt at få hul igennem . Derefter begynder vi at gå tættere ind for at se, hvad der så skal igennem hullet. Men det er for sin vis stadig en prototype, indtil der er en kunde, som siger: "Det kan vi bruge", forklarer Knud Sørensen til Jern & Maskinindustrien.
Interessen er der
At der i løbet af de kommende år kan udføres service og foretages produktopdateringer via IoT teknologi er stadig en ny tanke for mange maskinproducenter. Selvom tilbagemeldingerne fra samarbejdspartnere i ind- og udland har været positive, har Knud Sørensen også mødt en sund skepsis.
- Sådan er det med alt nyt, og vi er heller ikke i mål endnu. Flere kunder venter i spænding og glæder sig til at prøve det endelige resultat. Perspektiverne er gode, og vi forventer en markant vækst, når vi er klar med løsningen, siger Knud Sørensen.
- Det bliver et vigtigt salgsargument for at sælge de produkter, vi allerede sælger. Samtidig bliver det letter at komme ind til nye kunder med IoT-delen oveni, uddyber direktøren.