23948sdkhjf

Ny dansk industritørrings-gigant

[i]En fusion mellem to danske aktører og en amerikansk spiller, støttet af et finsk investeringsselskab, skaber verdens næststørste selskab indenfor industrielle tørringsanlæg.[/i]
En trebenet fusion mellem to danske spillere og en amerikansk aktør skaber med den finske investeringsselskab, CapMan som den finansielle drivkraft, verdens næststørste selskab inden for industrielle tørringsanlæg. Der er dog fortsat langt op til den suveræne markedsleder, det dansk-baserede Gea Niro. Det er at læse i blandt andet dagens udgave af Børsen.

Ambitionerne er store, og sammensmeltningen af Anhydro, en del af den kriseramte Invensys-gruppe, Simatek og amerikanske Dedert har et klart offensivt sigte. Det fusionerede selskab, der fødes med knap 400 ansatte og en omsætning omkring trekvart mia. kroner, skal inden for fem år mindst vokse med 50 pct.

Det er en typisk ekspansions-case. Selskabet skal investere yderligere i salgsfolk for at få det samlede selskabs teknologier ud på endnu flere markeder end i dag. Dertil kommer, at branchen er stærkt fragmenteret, og derfor vil vi fortsætte med at købe virksomheder til. Organisk vækst og opkøb skal øgeomsætningen med mindst 50 pct. til 1,2-1,3 mia. kr. i løbet af fem år, siger Jan Dahlquist, investeringsdirektør i CapMan til Børsen, der er blandt de medier, der bringer historien i dag.

For 252 mio. kr. får CapMan en ejerandel på 70 pct. i Anhydro Gruppen, som fusionen kommer til at hedde, mens den resterende del hovedsagelig ejes af ledelsen. Der er masser af potentiale til at vokse, da det samlede selskab får en markedsandel på ca. 5 pct., hvor Gea Niro er mange gange større med 22- 25 pct. af verdensmarkedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094