23948sdkhjf

Få gevinst ved mindre energispild

[i]Elselskaberne i Danmark har lanceret en kampagne, der viser vejen til lette og hurtige besparelser på energispild hos blandt andet smede- og maskinfabrikkerne.[/i]
Smede og maskinfabrikker kan spare en formue på energiregningerne, hvis virksomhedslederne blot reagerer mod de overraskende store energispild, de plages af, viser tal fra foreningen for elnetdistributører i Danmark, Elfor.

Elfor præsenterer nu branchen for værktøjer, der gør det let og enkelt at sætte ind mod de unødvendige omkostninger.
Hos smede og i maskinværksteder vil de største energiforbrugere typisk være produktionsmaskiner, trykluft, ventilation, udsugning, varmeanlæg, belysning og pumper. Derudover kan der også være penge at hente ved at kigge lidt nærmere på vandforbruget.

Ved blandt andet at sørge for, at trykluftanlæg ikke arbejder med et for højt tryk, undgå at overventilere og slukke for lys og apparater uden for arbejdstiden, kan en virksomhed enkelt og problemfrit skære typisk op mod mellem 10 og 20 procent af elregningerne. I nogle virksomheder vil besparelserne være endnu større.

Ved at indkapsle forurenende processer kan man ofte reducere den udsugede luftmængde. Kan man reducere luftmængden med 20 procent, kan virksomheden spare op til 50 procent på elforbruget til ventilatoren.

Problemet for de mindre og mellemstore virksomheder har hidtil været manglende viden omkring energispildet, og for få ressourcer til at iværksætte effektive handlingsplaner.

Men nu har Elselskaberne i Danmark via et omfattende analysearbejde udarbejdet materiale, der præcist udpeger de eksakte områder, hvor hver enkelt virksomhed med stor fordel kan sætte ind mod dyrt og unødvendigt energiforbrug. Brancheforeningen har udnyttet sin store vidensbase til at opbygge hjemmesiden; www.energiguiden.dk

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078