23948sdkhjf

Tryk på Aalborg Industries

[i]Aalborg Industries produceres skibskedler for fuld damp i disse år – det ses også på regnskabsresultaterne. [/i]
Aalborg Industries, der er verdens førende leverandør af kedelanlæg til skibsfarten, leverede sidste år et resultat før skat på 118,6 mio. kr. I forhold til 2002 er det en fremgang på godt 77 mio. kr. Det skriver Nordjyske.

Omsætningsmæssigt var der dog tale om en kraftigt fald, idet Aalborg Industries har solgt sit amerikanske datterselskabet Erie. Salget af Erie, der er en ledende leverandør af kedler til større kraftværker i USA, begrundes med strategiske hensyn. Som følge af salget er omsætningen faldet med ca to mia. kr. til 1,3 mia. kr.

- Vi valgte at koncentrere os om kedler til skibsfarten, som er vores kerneområde, og dermed er kedler til kraftværker et overstået kapitel for Aalborg Industries, siger adm. direktør Freddy Frandsen, Aalborg Industries, til Nordjyske.

En væsentlig forklaring på den dominerende position på verdensmarkedet er koncernens satsning på det fjernøstlige marked, hvor en betydelig del af verdens værftsindustri har til.

- For at være med der, er vi nødt til at producere i nærheden, siger Freddy Frandsen til Nordjyske.

Allerede for 10 år siden etablerede koncernen produktion i det fjerne østen, og når der i dag er noget, der hedder Aalborg Industries, hænger det ifølge direktøren sammen med den beslutning.

Virksomheden beskæftiger ca. 450 mand, og det antal forventer han vil stige med yderligere 25-30 mand i løbet af de kommende måneder. Opnormeringen vil omfatte såvel smede som teknikere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067