23948sdkhjf

Industrien positiv over hele landet

Regionerne under Dansk Industri hilser strukturkommissionens forslag til ny struktur for kommuner og regioner velkommen.
Fra hele landet lyder positive meldinger fra Dansk Industris regionalforeninger ovenpå Strukturkommissionens offentliggørelse af deres arbejde og forslag til fremtidig struktur for landets kommuner og regioner.

- Ud fra de erfaringer vi foreløbig har fået på Bornholm, er gevinsten ved vores regionskommune muligheden for at skabe større og mere fagligt bæredygtige enheder. Og det er netop en af de centrale konklusioner i rapporten, at der er store fordele at høste ved større enheder. Samtidig er vores dialog med de lokale politikere i regionskommunen blevet væsentlig bedre. Selvfølgelig er der omkostninger ved at gennemføre de nødvendige ændringer i forbindelse med sammenlægninger. Som erhvervsfolk er vi vant til, at vi skal investere, før vi får et afkast, siger formand for DI Bornholm, Peter Vesløv.

Så klart udtrykker Strukturkommissionen sine konklusioner – og Dansk Industri’s regioner bakker op.- DI Fyn er glad for, at kommissionen utvetydigt anbefaler sammenlægninger til større administrative ændringer. Vi håber nu, at politikerne vil tage skridtet fuldt ud og vælge den mest effektive struktur med to folkevalgte og skatteudskrivende niveauer. Vi skal have en struktur på Fyn, som vil fremme samarbejdet mellem industri og det offentlige, og som vil give den bedste service til borgere og virksomheder, siger formand for DI Fyn, Ib Rasmussen.
- Det er positivt, at Strukturkommisionen lægger op til større administrative enheder. Med et faldende befolkningsgrundlag vil kommunerne med den nuværende indretning få endnu sværere ved at opretholde den faglige bæredygtighed. Det er væsentligt, at der i den kommende debat om sammenlægninger i vores område fokuseres på at samle kræfterne i de 4 til 5 byområder, der er naturlige kraftcentre i amtet, siger Erik Rosendal Hansen, formand for DI Storstrøm.
- Jeg noterer mig med glæde, at der er tale om en rapport, der udgør et glimrende fundament for en saglig diskussion om kommunernes og amternes fremtid. Især er jeg tilfreds med, at rapporten lægger op til større kommunale enheder. Den fastslår nemlig, at mange kommuner er for små til at varetage de opgaver, som de skal i et moderne samfund, siger Asger Bruun-Christensen, formand for DI Vestsjælland.

- Vi foretrækker en struktur uden amter, så vi i fremtiden kun har to skatteudskrivende lag. Det mener vi vil bane vejen for de nødvendige fremtidige skattenedsættelser på arbejde. Det skal kunne betale sig at arbejde, siger John Jørgensen, formand for DI Frederiksborg Amt.
- DI Midt Vest har tidligere fremlagt sit bud på en sammenlægning af kommunerne i det eksisterende Rinkøbing Amt til en opdeling med få store kommuner. Vi ønsker en administrativ forenkling for at sikre en ensartet og kompetent sagsbehandling for erhvervslivet også i fremtiden. Samtidig ønsker vi, at de enkelte kommuner får et naturligt kraftcenter, siger formand for DI Midt Vest, Jens-Ole Aagaard Jensen.
- Mange kommuner er ganske enkelt for små til at varetage nutidens opgaver, der stiller krav til teknologi, specialviden, kritisk masse og økonomisk overskud. Det er ikke tilfredsstillende - hverken for de ansatte eller for virksomhederne, siger Kurt Weis Christensen, formand for DI Nordjylland.

- Industrien har længe fremhævet, at vi har brug for en mere effektiv offentlig sektor med større og færre enheder for at kunne møde de udfordringer, der ligger foran os i den hårde internationale konkurrence. Det er glædeligt, at der således ser ud til at være enighed om behovet for en ny struktur til afløsning af den nuværende, nu over 30 år gamle struktur. Nu ligger rapporten på bordet, og vi vil studere den omhyggeligt. DI Østjylland har tidligere fremlagt en vision om en struktur i vores område uden amt og med 3-5 stærke og bæredygtige kommuner. Det synspunkt kan vi finde en række gode argumenter for i rapporten, siger formand for DI Østjylland, Kim Boyter.

- DI Vejle er enig i rapportens hovedkonklusioner. Den nuværende kommunale struktur har en række svagheder, der må rettes op. Nogle af de nuværende kommuner er for små til at løse de opgaver, som dagens lovgivning kræver af dem. De små kommuner har relativt færre højt uddannede specialister og generalister end de større kommuner. Vi må erkende, at alt ikke kan blive, som det er nu. Tiden er inde til både fornyelse og forandring. Vi må gøre op, hvad der er vigtigt for os, og hvordan vi kan få bedre rammer til at drive virksomhed i vores område i fremtiden, siger formand for DI Vejle, Svenn Haargaard.

- Tiden er moden til at reducere antallet af skatteudskrivende niveauer fra tre til to. Den offentlige sektor har gennem de sidste mange år været voksende såvel i omfang som kompleksitet. To niveauer vil fremover kunne gøre den offentlige udgiftsprioritering lettere, og det vil sikre den bedste offentlige service for de opkrævede skattekroner, siger formand for DI Sydvestjylland, Ole Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066