Netværk skal harmonisere CE-mærkning
Hvordan skal man fortolke EU-forordningerne om CE-mærkning af bygningstål, og hvordan kan man som virksomhed gøre det nemmere og mindre omkostningstungt at være EN 1090-certificeret?
Det er nogle af de udfordringer, som tre nye CE-netværk skal hjælpe med at løse.
Det er brancheorganisationen Arbejdsgiverne, der tager initiativ til netværkene.
- Vi laver et netværk for virksomheder, et for rådgivere, og et for certificeringsorganer. Selvom der har været krav om CE-mærkning af bygningsstål i over to år, så famler mange virksomheder fortsat lidt i blinde, når de skal certificeres efter EN 1090. Vi vil gerne være med til at gøre det nemmere for virksomhederne og sikre en bred faglig diskussion af, hvordan ordningen og certificeringen finder sted, siger Svend Bondo, industrikonsulent i Arbejdsgiverne.
Skal være som en autorisation
Han er ansvarlig for de tre netværk, som alle kickstartes på torsdag den 8. december ved Arbejdsgiverne i Odense til et opstartsmøde.
- Vi ønsker, at CE-mærkning skal fungere som en autorisation. Når man har en certificering, har man en særlig ekspertise, og bygningsstålet opfylder CE-kravene, når det leveres til slutkunderne. Derfor er der brug for mere samarbejde på tværs af de aktører, der arbejder med CE-mærkning, siger Svend Bondo.
Netværkene skal ikke bare hjælpe virksomheder og rådgivere indadtil, men også samle branchen, når det handler om at få indflydelse på eventuelle ændringer i forordningen bag CE-mærkningen.
- Vi håber samtidig, at netværkene kan styrke industriens stemme over for myndighederne. Hvis man kan henvise til et netværk med et bredt udsnit af CE-mærkede virksomheder, rådgivere og certificeringsorganer, vil indflydelsen blive større, siger Svend Bondo.
Han fortæller, at foreløbig har omkring 30 virksomheder, 18 rådgivere og tre certificeringsorganer tilmeldt sig CE-netværkene, og han forventer, at endnu flere vil slutte sig til i løbet af den kommende tid.