Lindøs bestyrelse klar med ny forretningsmodel
Et mere specialiseret skibsværft og et tilbud om, at eksterne virksomheder kan anvende Lindøs faciliteter og arealer er de væsentlige elementer i en ny forretningsmodel for Lindø, som værftets bestyrelse vedtog onsdag.
I den nye forretningsmodel omdannes Lindø derfor til tre forretningsområder: Et skibsværft, en industridel og fælles faciliteter.
Skibsværftet skal i fremtiden koncentrere sig om at producere mindre skibe herunder eventuelt skibe til brug for offshore-området. Dette vil ikke få indflydelse på det eksisterende byggeprogram. Sideløbende inviteres eksterne virksomheder til Lindø-områdets faciliteter for produktion af tunge stålprodukter. De fælles faciliteter såsom vedligeholdelse, værksteder og infrastruktur skal anvendes både af skibsværftet og de eksterne virksomheder.
En række eksterne virksomheder har vist interesse for de nye muligheder på Lindø, og forretningsmodellen understøttes også af konklusionerne i en omfattende analyse foretaget af det internationalt anerkendte konsulentfirma A.T. Kearney.
- Lindøs bestyrelse fremlægger i dag en forretningsmodel, som på en gang betyder, at vi fortsat vil have et skibsværft, men samtidigt også medfører en omlægning af en del af produktionen på Lindø fra skibsbygning til alternativ anvendelse af mandskab og produktionsapparat. Vores ønske er at bevare et skibsværft og anden produktion på Lindø. Derfor har vi vedtaget en forretningsmodel, der er kreativ og fremadrettet, men også realistisk og nødvendig, sagde bestyrelsesformand Lars-Erik Brenøe efter bestyrelsesmødet.
Finanskrisen er i de seneste måneder forværret markant, og markedet for projektfinansiering er næsten gået i stå. Store dele af nybygningsmarkederne er faldet sammen. Dette har fremskyndet og øget nødvendigheden for en beslutning om en ny forretningsmodel hos Lindø.
- Vi er tilfredse med den nye forretningsmodel for Lindø, som vi mener er den rigtige for virksomheden. Forretningsmodellen er også den rigtige for A.P. Møller-Mærsk, der beholder en skibsteknisk viden, men får en væsentlig mindre risiko på en ikke-strategisk forretning. Endelig er det den rigtige beslutning for Munkebo-området, som får en række virksomheder ind i området i stedet for én dominerende virksomhed. Vi fortsætter nu arbejdet med at forvandle den udviste interesse til håndfaste kontrakter og med at skaffe nye ordrer til skibsværftsdelen, siger administrerende direktør Finn Buus Nielsen fra Lindø.
Kilde: Odense Staalskibsværft - http://www.oss.dk