23948sdkhjf

Spånerne flyver i tre messehaller

Tre messehaller er i brug, når 6.000 fagfolk og 1.400 skoleelever forventes at besøge VTM i Odense Congress Center fra 28. februar til 3. marts.

Der er spåntagning for fuld hammer og i alle afskygninger, når portene åbnes til fire dage med VTM i Odense Congress Center.

132 udstillere er med i de tre messehaller, som udover 6.000 fagfolk forventes at få besøg af 1.400 elever fra folkeskoler og erhvervssskoler.

Værktøjsmaskinmessen står nemlig bag stor kampagne for at tiltrække flere unge til metal- og maskinindustrien.

Mangel på lærlinge
De mange elever vil i løbet af udstillingen få mulighed for at se, hvordan fremtidens produktion vil foregå. Her har computere og internet en central placering. Robotter og automation er vigtig for dansk erhvervsliv. Det har betydning for, at vi kan gøre det bedre, hurtigere og billigere end konkurrenterne.

Baggrunden er, at metal- og maskinindustrien nærmest higer efter lærlinge og elever.

- I dag sker bearbejdningen af metal på avancerede computerstyrede maskiner i rene, velholdte og lyse omgivelser. Og fremtidsmulighederne er gode, for metal er faktisk involveret i stort set alt, hvad vi omgiver os med. Det er det budskab, vi gerne vil sende til eleverne og på den måde få dem til at overveje en fremtid i industrien. Forældre og bedsteforældre er naturligvis også velkomne, for det er jo ofte dem, der rådgiver de unge om valg af fremtidig erhvervsbeskæftigelse, siger formanden for Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening, administrerende direktør Lars Lynge, der også står i spidsen for Hermle Nordic med hovedkontor i Odense.

Eleverne kan også møde Nick Madsen, der som industriteknikker har deltaget i både DM og VM i skills. I dag underviser han elever på industriteknikeruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole.

Nick Madsen startede sin karriere som fejedreng efter skoletid på en maskinfabrik.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109