23948sdkhjf

Fond vil ikke støtte Lindø

[i]Skibskreditfonden ønsker ikke at støtte det politiske ønske om økonomisk støtte til at redde Lindø Værft. Formand Peter Schutze mener, at støtten vil være ulovlig.[/i]
Formanden for Skibskreditfonden, Peter Schütze, vil ikke sende penge til A.P. Møllers Lindøværft på Fyn, som et flertal i Folketinget ellers anbefaler. Han mener ifølge DR online, støtten vil være ulovlig.

Det så ellers lyst ud for Lindøværftet, da politikerne ville støtte Lindøværftet med 300 millioner kroner. Penge der blandt andet skulle hentes i Skibskreditfonden. Baggrunden for støtten er, at EU har forlænget støtten til værfter i andre europæiske lande med et år, fordi det trækker ud med at få en aftale i stand med Sydkorea.

Schütze støttes ifølge Børsen i sin holdning af Derimod kan eter Schütze regne med støtte fra organisationen Forsikring & Pension. Direktør Steen Leth Jeppesen sætter spørgsmålstegn ved, om det er lovligt at overføre penge til Lindø, og han understreger, at politikerne ikke kan bestemme over fonden.

- Vi har ikke drøftet problematikken, men vi mener ikke, at de har lov til at plyndre Skibskreditfonden, siger han tilBørsen.

A.P. Møller skrev i sit årsregnskab, at støtte er nødvendig for, at Lindøværftet kan overleve. Værftets 2.000 ansatte fik også en hjælpende hånd fra politikerne sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079