23948sdkhjf

Beskæftigelsestal for Norge og Euroland

[i]Beskæftigelsestallene for Norge er stigende, mens tallene for Eurozonen er uændrede i den seneste målte periode.[/i]
Ifølge Børsen Online nyheder var færre nordmænd arbejdsløse i marts i forhold til måneden før. 3,9 pct. af den arbejdsdygtige norske befolkning havde i sidste måned ikke noget job. Det er et fald fra 4,1 pct. i februar.

Stigningen i beskæftigelsen skyldes, at fabrikkerne er begyndt at hyre flere folk ud fra en forventning om økonomisk vækst. Norges økonomi ventes at få medvind i år, da Norges centralbank har sænket renten ti gange siden december 2002.

Arbejdsløsheden i Eurozonen var som ventet uændret 8,8 pct. i februar. Det fremgår af tal fra Eurostat, skriver Børsen Online nyheder.

Siden marts sidste år har arbejdsløsheden ligget på 8,8 pct. efter at være steget fra bunden på 8,0 pct. i 2001. Arbejdsløsheden i hele EU er opgjort til 8,0 pct. i februar, og det er uændret siden februar sidste år. Den laveste arbejdsløshed i februar tegnede Luxembourg sig for med 4,0 pct., mens ledigheden i Spanien fortsat var næsten tre gange så høj - 11,2 pct.

Der foreligger endnu ingen tal for arbejdsløsheden i Danmark i februar, da den først offentliggøres i midten af april. I januar lå Danmark i den bedre halvdel med en arbejdsløshed på 6,1 pct.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062