23948sdkhjf

Belø satser på robotsvejsning og plasmaskæring

Løgumkloster-virksomheden har investeret i nyt plasmaskærebord og to Motoman svejserobotter. Investeringen skal give endnu flere underleverandøropgaver.
En ny produktionshal på 1.500 kvadratmeter fik ikke lov at stå ubenyttet ret længe hos Belø. Den sønderjyske underleverandør og producent af bygningsstål har nemlig investeret i både robotsvejseanlæg og nyt plasmaskæreanlæg.

- Vores robotter sidder på en 25 meter lang køreskinne og har fikstur til fastholdelse af emner op til 25 meter på begge sider af robotterne. Svejseapparaterne er af typen Fronius, og den ene af robotterne er yderligere forsynet med en gribeanordning til håndtering af mindre pladedele. Anlægget kan dog sagtens deles op i forskellige afsnit til mindre emner, ligesom der er plads til at installere rotationsborde, hvis det er nødvendigt, fortæller direktør Bjarne Jacobsen.

Han vurderer, at investeringen har tredoblet Beløs kapacitet inden for svejsning, og Bjarne Jacobsen forventer, at det vil give flere underleverandøropgaver til virksomheden. Med det nye anlæg er man i stand til at svejse emner op til 25 meter.

Også investeringen i nyt plasmaskærebord giver plads til mere underleverandørarbejde hos Belø. Bjarne Jacobsen forklarer, at det først og fremmest er indkøbt til skæring af plader til stålspær, men denne del af produktionen kan køres på et enkelt skift, og skærebordet vil hurtigt kunne omstilles til fx underleverandørarbejde.

- Plasmaskærebordet er af typen Gasparini Heavy Spark 2080, som kan skære op til 60 mm stål og op til 50 mm rustfri og aluminium. Anlægget er kendetegnet ved høj skærehastighed og lav efterbearbejdning, fortæller Bjarne Jacobsen.

De to anlæg vil typisk kunne bruges til større og komplicerede underleverancer som fx sammesvejsning af tunge dele.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109