23948sdkhjf

Kina som Grundfos-lokomotiv

[i]Grundfos vil nu bruge Kina som lokomotiv i kampen om at blive ledende på verdensmarkedet for pumper. 1,3 milliarder kinesere, der alle skal bruge rent drikkevand er drivkraften for pumpevirksomheden fra Bjerringbro.[/i]
Den danske pumpeproducent Grundfos har i Kina fundet sit nye økonomiske trækdyr i kampen om herredømmet på verdensmarkedet. Udviklingen i verdens folkerigeste nation er så flyvende, at Kina i løbet af de næste år vil blive en af Bjerringbro-koncernens absolut vigtigste markeder, skriver Berlingske Tidende.

- Tænk bare på 1,3 milliarder kinesere, som alle har brug for og krav på rent drikkevand. Det er opskriften på succes for en pumpevirksomhed. Er Grundfos blot til stede i Kinas 50 største byer, har vi et potentiale på 250 millioner mennesker. Alene det er et vækstpotentiale uden sidestykke, og Grundfos' muligheder er uden grænser i Kina, siger Grundfos-koncernens direktør i Kina, Jerry Tan, i et interview med Berlingske Tidende.

Samtidig har de kinesiske myndigheder for nyligt præsenteret en plan, der indebærer opførelsen af 100.000 spildevandsstationer de næste tre år, efter at Kina tabte slaget om at blive vært for OL i 2006 blandt andet på grund af manglende miljøhensyn.

Grundfos er dermed én af de danske virksomheder, som nu er på vej til at høste den store gevinst af flere års satsning på den hastigt voksende økonomi og marked i Kina, der om blot tre år forventes den at være verdens fjerde største økonomi kun overgået af USA, Japan og Tyskland.

Med en vækst i omsætningen på hele 30 procent sidste år tegner Grundfos China Operation sig allerede for et salg på knap 250 millioner kr. Og omsætningen skal ifølge koncern-prognoserne mere end fordobles i løbet af de næste fire år, men det er ikke nok for den ambitiøse Jerry Tan:

- Jeg er overbevist om, at vi når en omsætning på en milliard renminbi (750 mio. kr.) i 2007, og at vi snart kan levere en to-cifret procentsats af koncernresultatet. Men Mister JJ (koncernchef Jens Jørgen Madsen red.) siger, jeg skal tage det roligt, griner den 52-årige Kina-direktør i sit kontor på 22. etage i down town Shanghai, til Berlingske Tidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062