23948sdkhjf

Stalde af aluminium

[i]Stærk kvinde slår hul på fordommene mod at bruge aluminium til staldsystemerne hos svineavlerne.[/i]
Årets aluminiumspris gik til en stærk kvinde med et både usædvanligt og noget kontroverielt emne som det må siges at være at anvende aluminium til svinestalde. Men Juliana Schjøtt fra Ålborg Universitetscenter i Esbjerg har egenhændigt brudt alle barriererne ved at tænke i anvendelse af aluminium i staldmiljøer og specielt i farrestier.

Juliane Schjøtt har en licitentiatgrad fra Rumænien, hvor hun har arbejdet, og er dimmiteret fra AUC Esbjerg, hvor hun målrettet og dygtigt har arbejdet med at indføre aluminium i landbruget i sit midtvejs- og afgangsprojekt. En stærk præstation, der fik mange roser og anerkendende klapsalver med på vejen for hendes stærke og personligt selvstændige projekt.

Det er lykkedes Juliana Schjøtt at gennemføre projektet ved at inddrage en række discipliner som konstruktion og design, ingeniørkunst og ikke mindst en god økonomi. Elementerne er smeltet sammen til en højere og meget vellykket helhed.

- Dette års prismodtager må siges at have taget fat på et meget kontroversielt emne med anvendelse af aluminium i landbruget og specielt i stalden. Der er nok nogle, der rynker på næsten, men den holdning har i mange år været en barriere, sagde projektkoordinator Michael René Boesen fra Alu Cluster i sin tale ved prisoverrækkelsen.

Den studerende har gennem sit projekt udvist en stor kreativitet, engagement samt overblik og dermed bidraget til at afdække nogle af de forhold, der danner barriere for at prøve nye muligheder og teknologier. Det er derfor en stor fornøjelse at kunne overrække dette års aluminiumspris til hende, sagde han.

En af perspektiverne ved at bruge aluminium i farrestaldene er, at prisforskellen mellem stål og aluminium efterhånden er så beskeden, at der er god økonomi i at bruge letmetal.

Samtidig vurderer Juliana Schjøtt, at holdbarheden af aluminium med de rette metoder kan blive væsentligt længere end for stål.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062