23948sdkhjf

DESMI til Kina

[i]DESMI overvejer at etablere sig tæt på de store skibsværfter i Fjernøsten.[/i]
Den nordjyske DESMI-koncern, som udvikler og fremstiller pumper og pumpesystemer til mange formål lige fra pumper til det maritime område over procesindustrien og pumper og -systemer til opsamling af olieforurening, overvejer at etablere sig i Kina med egen fabrik. Det oplyser koncernens adm. direktør Henrik Sørensen ifølge dagens udgave af ErhvervsBladet.

Der vil blive tale om en parallel produktion til den nordjyske med fokus på marinepumper. Forklaringen er den indlysende, at det specielt er i Fjernøsten, at skibsværftsindustrien boomer, og netop på marineområdet var 2003 et lidt stille år i DESMI. I Fjernøsten må den nordjyske koncern tilmed kæmpe med en uheldig valutakursudvikling, hvor de lokale valutaer er fulgt med dollaren ned i forhold til euro''en. Den endelige beslutning om at etablere en fabrik i Kina vil formentlig blive truffet i løbet af et halvt år, oplyser Henrik Sørensen.

- Endnu er intet afgjort, og jeg vil gerne understrege, at en eventuel kinesisk fabrik ikke bliver etableret med det formål at erstatte dansk arbejdskraft. Vi ønsker simpelthen bare at komme tættere på de maritime kunder, siger han til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062