23948sdkhjf

Fremgang for jernstøberi

[i]Morsø Jernstøberi kan stadig efter 100 år på banen mærke fremgang. I år fejrer man et flot reskab, hvor det kun var udgifterne til sidste års hundredeårsjubiliæum, der standsede resutatforbedringen.[/i]
På Mors fortsætter fremgangen for det lokale jernstøberi, men prisernes himmelflugt på jernskrot følges ifølge ErhvervsBladet meget tæt. Jernskrot indgår i fremstillingen af støbejern, og her har kinesernes umættelige appetit på materialer også ramt skrottet.

- Priserne er ved at nå derop, hvor det kan betale sig, hvis man har en mængde skrot, at sende det i en container til Kina, forklarer Peter Jessen Hansen til ErhvervsBladet.

Han var i sidste måned på en stor messe for brænde, pejse, grilludstyr m.v. i Anaheim i Califonien, og han vurderer, at op imod 60-65 procent af alle udstillede produkter var fremstillet i Kina. Morsø Jernstøberi vandt i 2003 en pris ved en tilsvarende messe i USA. Sådan gik det ikke i år, men morsingboerne er ved at få godt fat i det amerikanske marked, der alene i kraft af sin størrelse udgør et stort potentiale.

Morsø Jernstøberi er også kommet godt ind i 2004, hvor salget i første kvartal har ligget over budgettet på de fleste markeder. Prisen vil i år rykke et lille ekstra nyk opad, vurderer direktøren overfor ErhvervsBLadet med direkte adresse til skrotpriserne. Imidlertid vil det næppe forrykke balancen mellem konkurrenterne, da alle vil blive påvirket af de stigende råvarepriser, mener han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078