23948sdkhjf

Teknologisk innovation sikrer arbejdspladser

[i]Innovative og teknologisk avancerede virksomheder skaber grundlaget for dansk industriproduktion i fremtiden, mener man hos Fiberline Composites, der den 1. maj fejrer 25 års jubilæum med planer om yderligere vækst i Danmark[/i]
Fiberline Composites i Kolding, der producerer high-tech profiler af materialet plastkomposit, har ingen planer om at følge andre danske virksomheder til Kina. Siden starten den 1. maj 1979 har Fiberline været drevet af en teknisk innovation, som har ført til udvikling af nye materialer, processer og patenterede produkter, som gør virksomheden konkurrencedygtig, trods kraftig konkurrence fra lavprisproducenter i udlandet, siger firmaets grundlægger, fabrikant Henrik Thorning.

- I øjeblikket flytter virksomheder ud af landet, fordi omkostningerne er lavere i Indien eller Kina, og der mærkes næsten en frygt for, at der snart ikke vil være industriproduktion tilbage i Danmark. Men sådan behøver det ikke at gå, hvis vi satser på avancerede arbejdspladser med stort vidensindhold, siger Henrik Thorning, der i øvrigt både sælger og køber produkter i Kina.

På Fiberline mener man også, at det er muligt at udvikle og effektivisere sin teknologi og processer, så lønomkostningerne per produceret enhed gør det muligt at blive her i landet. Virksomheden har regnet på, hvor mange procent af produktets pris, der i fremtiden må udgøres af lønkroner, hvis man skal stå sig i den hårde globale konkurrence. Resultaterne viser, at det er muligt at være så effektiv, at det ikke kan betale sig at flytte til lande med et lavt lønniveau.

Da Fiberline er ved at vokse ud af de nuværende rammer, forventer virksomheden at tage beslutning om at bygge en ny topmoderne fabrik inden for de næste to år, men fabrikken kommer til at ligge i Trekantområdet og ikke i Asien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08