23948sdkhjf

Billig strøm til norsk industri

[i]Kraftkrævende industrivirksomheder i Norge kan regne med fortsat rabat på strømprisen, hvis Arbeiderpartiet kan få nye gunstige kraftkontrakter igennem Stortinget.[/i]
Smelteværker, papirfabrikker og anden kraftkrævende industri i Norge bruger mellem 25 og 30 procent af al strøm i Norge, men betaler langt mindre. Priserne for industrien er subsidierede i en størrelse der fastsættes af Stortinget, skriver dn.no.

Sidste vinter var der store protester over de generelt høje strømpriser, bare ikke hos industrien der ifølge dn.no og Aftenposten kunne nøjes med at betale 10 øre pr. kilowattime. Den tendens kan fortsætte, hvis Arbeiderpartiet kan få magt som de har akt.

Sylvia Brustad fra Arbeiderpartiet siger til avisen, at hun vil støtte nye subsidierede kontrakter, som sikrer konkurrencedygtige priser for den kraftkrævende industri, når de nuværende kontrakter løber ud.

Brustad satser på, at få et flertal i Stortinget til at pålægge regeringen at udarbejde sådanne kontrakter i næste måned når stortinget skal debattere forsyningssikkerhed i midten af maj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064