23948sdkhjf

Efteruddannelse: Nu skal medarbejderne lære ledelse af en robot

Den menneskelignende robot Pepper kan læse følelser ud fra analyse af ansigtsudtryk og tonefald. Nu skal den lære danske medarbejdere at kommunikere og lede fremtidens digitale medarbejdere.
Som de første i Danmark vil Teknologisk Institut bruge den menneskelignende robot Pepper i uddannelsesaktiviteter.

Kursisterne vil få en forsmag på, hvordan samarbejde med intelligente robotter bliver på arbejdspladser.

- I lyset af både benhård global konkurrence, og at digitalisering og automatiseringer kommer til at revolutionere vores arbejdsmarked de næste år, vil kunstig intelligens og robotter vende op og ned på organisationer og samfundsstrukturer over hele verden. Mange jobfunktioner og virksomheder vil forsvinde – og nye vil opstå. Med Pepper vil vores kursister som de første få mulighed for at opleve fremtidens intelligente teknologier, fortæller centerchef Janice Dyrlund Høst, fra uddannelse på Teknologisk Institut.

Pepper er en menneskelignende robot, der er designet til at interagere og kommunikere med mennesker.

Robotten kan læse følelser ud fra analyse af ansigtsudtryk og tonefald, og den er i stand til at tilpasse sin adfærd til omgivelserne.

Pepper kan genkende ansigter, tale, høre og flytte sig rundt af sig selv. Robotten kan bl.a. kodes til at kunne tale forskellige sprog, danse, lege og spille instrumenter.

Skal lære at lede
Ifølge Oxford University forventes op mod halvdelen af alle jobs fremover at blive berørt af udviklingen indenfor robotter og kunstig intelligens. Derfor har Teknologisk Institut fokus på netop at inddrage Pepper i undervisningen af, hvordan man kommunikativt og ledelsesmæssigt interagerer med robotter, samt hvordan robotter kan bruges inden for teknologisk og digital udvikling, innovation og produktløsninger.

- Med Pepper får vores kursister mulighed for at få indblik i, hvordan vi som medarbejdere rent menneskeligt reagerer, når vi står overfor kunstig intelligens. Hvordan skal vi forholde os til robotter på arbejdspladsen, og hvilken betydning kan det få for vores arbejdsliv, forklarer ledelseskonsulent Nana Juul, Teknologisk Institut.

Pepper bliver også inddraget i Teknologisk Instituts kurser inden for programmering og kodning. Alt, hvad Pepper kan sige og udføre af interaktioner, skal nemlig kodes, og det er en enestående mulighed for Instituttets kursister at lære programmering og kodning på en sjov og anderledes måde.

Teknologisk Institut har leveret uddannelse til dansk erhvervsliv siden 1906 og har dermed mere end 110 års erfaring med kurser og uddannelser.

Hvert år deltager flere end 17.000 personer på Teknologisk Instituts arrangementer, der er en bred vifte af mere end 1.000 kurser, uddannelser og konferencer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079