23948sdkhjf

Kursusmarked peger på opsving

Især de små virksomheder er begyndt at sende flere medarbejdere på kursus, og det tyder på bedre konjunkturer.
De seneste år har kursusmarkedet været præget af den økonomiske afmatning - og som sådan været en god indikator for stemningen hos de danske virksomheder. Fra 2000 til 2002 faldt kursusaktiviteten i Danmark med 28 pct..

Men nu mærker GTS - som samlet er en af Danmarks største kursusudbydere - at den udvikling muligvis er ved at vende.
GTS – Godkendt Teknologisk Service - er en sammenslutning af Danmarks 10 godkendte teknologiske serviceinstitutter
GTS's egne tal fra kursusvirksomheden viser, at virksomhederne sender flere medarbejdere på kursus. Det er især markedet for IT-kurser, som er et af de mest konjunkturfølsomme, der er begyndt at vise fremgang.

GTS's egne tal for de første tre kvartaler af 2003 tyder på, at IT-kursusmarkedet i 2003 er vokset med 19 pct..
Den positive tendens er dog endnu mest synlig på kursusområdet. Billedet er knap så entydigt når det drejer sig om GTS's kerneydelser, rådgivning af virksomheder, hvor markedet stadig stagnerer.

Det er især de mindre virksomheder med under 50 ansatte, der igen er begyndt at sende deres medarbejdere på kursus. På IT-området har de små virksomheder i de første tre kvartaler af 2003 sendt 22 pct. flere ansatte på kursus i forhold til året før. Mens de mellemstore og store virksomheder tegner sig for en mindre stigning.

GTS tolker det som et positivt tegn at særligt de små virksomheder ruster sig til fremtiden ved igen at investere i dygtige medarbejdere:
- Små og mellemstore virksomheder har afgørende betydning for jobskabelse og innovation, ikke bare i Danmark men også på internationalt plan. Derfor lover danske SMVers øgede lyst til at investere i medarbejdernes kompetencer godt for væksten i Danmark, siger Henrik Morgen, direktør for GTS.

(Tekst: Charlotte Eidsdal Henriksen, Portalredaktør, GTS)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062