23948sdkhjf

Grundfos-chef ønsker mere dansk forskning

[i]Koncernchef i Grundfos, Jens Jørgen Madsen, mener at Danmark skal gøre handling af de fine ord og satse mere på forskning, således som man i øvrigt har aftalt det i Lissabon- og Barcelonaerklæringerne.[/i]
Grundfos bruger dobbelt så meget på forskning og udvikling som konkurrenterne. Den tendens ser Jens Jørgen Madsen ifølge JyllandsPosten gerne brede sig til resten af landets virksomheder.

At bruge de muligheder, som den globale arbejdsdeling giver for at producere især løntunge produkter uden for landets grænser, kan være kimen til en national strategi for, hvordan Danmark skal tackle udfordringen fra de nye fremstormende økonomier i Østeuropa og Asien, mener koncernchefen i Grundfos, Jens Jørgen Madsen.

- Det er logik, at hvis vi vil overleve på en videntung produktion, så skal vi hele tiden videreudvikle vores produkter, så de ikke hen over natten kan kopieres i Kina eller Indien. Det er hele grundlaget for vores eksistens, at vi skal være førende på den innovative front. Det kræver for det første, at vi har nogle mennesker, som er bedre uddannede end dem, vi konkurrerer med.

- Hvis ikke den næste generation på arbejdsmarkedet er mindst lige så dygtig som de unge, man uddanner i Østen, så begynder det at se sort ud. Og for det andet er det en betingelse, at vi bruger flere penge på forskning og udvikling, siger Jens Jørgen Madsen til avisen tirsdag.

Han erkender, at det er urealistisk at forestille sig, at Danmark skulle investere dobbelt så meget i forskning, som de lande vi sammenligner os med, men mindre kan måske gøre det:

- Vi kunne f.eks. begynde med at opfylde de målsætninger, som politikerne selv er blevet enige om, siger Grundfos-direktøren til JyllandsPosten med en henvisning til bl.a. Lissabon- og Barcelona-erklæringerne, som vil gøre Europa til »den mest konkurrencedygtige og dynamiske videnøkonomi i verden« - bl.a. ved at den offentlige sektor investerer 1 pct. af BNP i forskning og udvikling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11