23948sdkhjf

Danske underleverandører skal være totalleverandører

De danske underleverandører skal påtage sig flere og flere opgaver for kunderne, og påtage sig rollen som totalleverandør, hvis de vil klare sig i den globale konkurrence.
Danske underleverandører skal være villige til at optræde som totalleverandører på vegne af en række virksomheder og produkter. Det siger danske underleverandører, som i den seneste uge har vist deres produkter på den netop overståede Hannover-messe.

Danske underleverandører står side om side med producenter fra Indien og Kina, der er i stand til at lave produkter af samme kvalitet og til en markant lavere pris.

- Mange indiske og kinesiske virksomheder kan lave lige så gode produkter, som vi kan, og vi leder også efter en partner i Kina. Vi kan kun klare os, hvis vi konstant omstiller os til de nye vilkår, og hvis vi satser på hele tiden at videreuddanne medarbejderne. Der må ikke være et eneste led hos os, som svigter, siger salgsdirektør Henrik Givskov, JAI Coating, Vildbjerg, der laver overfladebehandling til stålprodukter, til Dagbladet Børsen.

- Det er nødvendigt for danske underleverandører, at de går i samarbejde med andre virksomheder for at lave totalløsninger, for ellers kan de ikke klare den globale konkurrence, fortsætter Henrik Givskov,JAI Coating.

- Vi er selvfølgelig bange for konkurrencen, men vi kan klare os, hvis vi satser på kvalitet og leveringssikkerhed, og hvis vi laver de komplekse ting og sørger for totalløsninger. Kunderne ønsker så få leverandører som muligt, så vi skal selv tilbyde totalløsninger, hvor vi samler flest mulige dele til et produkt, siger Direktør Jan Jacobsen fra OJM i Holstebro til Dagbladet Børsen.

OJM og flere andre virksomheder samarbejder for at strikke totalløsninger sammen. Dette års Hannover-messe for industrivirksomheder var stærkt præget af indiske og kinesiske producenter samt virksomheder fra Østeuropa og det tidligere Sovjetunionen. Fra dansk side var det primært små og mellemstore virksomheder, der mødte op, mens de store holdt sig væk. Der var godt 5000 udstillere fra 61 lande, skriver Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063