23948sdkhjf

Udvikling gennem vidensdeling

Den Rustfri Stålindustris Kompetenceklynge i Kolding består af 130 virksomheder, der udveksler erfaringer og viden med hinanden.
Danske virksomheder er langt fremme i skoene inden for udstyr til både fødevare-, medicinal- og biotek-industrien, og for at bevare denne stærke position har man stiftet et samarbejde inden for den rustfri stålindustri med hovedkvarter i Kolding. 130 virksomheder er med i samarbejdet, som ifølge centerleder John Kold ikke blot har til formål igennem vidensdeling at bevare danske arbejdspladser, men også at skabe nye.

- Selv om danske virksomheder har stor viden på disse områder har der ikke været nogen tradition for at dele denne viden eksempelvis på tværs brancher, hvor nogle leverer udstyr til lukkede rør som mejerier og bryggerier, mens andre leverer åbent udstyr til bl.a. slagterier og fiskeindustrien, siger John Kold til ErhvervsBladet.

Den rustfri stålindustri beskæftiger mange tusinde mennesker i Danmark, og selv om en del af den mere rutineprægede produktion uden tvivl vil blive flyttet til lavtlønslande, så er et af målene med stålklyngen at udvikle branchen, så der fortsat vil være spændende arbejdspladser tilbage i danske virksomheder.

- Omkring 60 mennesker fra forskellige virksomheder deltager i arbejdsgrupper i stålklyngen, som har fungeret et års tid, og de udveksler både viden og kompetencer, så de danske virksomheder er helt med på den seneste udvikling, siger John Kold til ErhvervsBladet.

Alfa Lawal Kolding, som hovedsagelig fremstiller ventiler og centrifugalpumper, er leverandør af udstyr til den del af fødevareindustrien, som kan pumpes. Udviklingsingeniør Jens Folkmar Andersen fra Alfa Lawal deltager i to arbejdsgruppe under stålklyngen. Han er ansat i virksomhedens udviklingsafdeling, hvor man både udvikler tekniker til umiddelbart brug og teknikker, som ikke skal anvendes her og nu, men på sigt.

- Jeg bruger grupperne til at udvide mit netværk, så jeg bl.a. ved, hvad andre virksomheder i området har af viden og kompetencer, som vi ikke har, men som vi kan drage nytte af, siger Jens Folkmar Hansen til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062