23948sdkhjf

Svag nedgang i industriproduktionen

Efter stigende produktion i både september og oktober gik udviklingen baglæns i november.
Industriproduktionen faldt med 0,4 pct. fra oktober til november, korrigeret for pris-udvikling og sæsonudsving. I oktober var produktionsindekset uændret, og i september steg indekset med 0,9 pct. i forhold til den foregående måned, fremgår det af nye tal fra Danmartks Statistik.

Produktionsindekset for november er faldet inden for fremstilling af energiprodukter, ikke-varige og varige forbrugsgoder og i investeringsgodeindustrien med henholdsvis 3,5, 2,0, 1,0 og 0,4 pct. Kun i fremstilling af mellemprodukter er indekset steget.

Kilde: Danmarks StatistikFor råstofudvinding, industri og energiforsyning samlet har der i november været et fald på 1,3 pct., mens produktionsindekset i oktober var uændret og i september steg med 0,9 pct.

Industriens omsætning af egne varer og tjenester faldt 2,3 pct. fra oktober til november, målt i løbende priser og korrigeret for sæsonudsving. Omsætningen steg i oktober med 1,6 pct. og i september med 0,3 pct. Ordreindgangen faldt i november med 1,3 pct., steg i oktober og september med hhv. 1,4 og 3,8 pct.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062