23948sdkhjf

Det økonomiske opsving er sat ind i Danmark

Optimisme hos forbrugerne og færre arbejdsløse får økonomerne i landets tre største banker til at tro på, at det økonomiske opsving er kommet til Danmark.
Endelig ser det økonomiske opsving ud til at have bidt sig fast. Ledigheden falder, og forbrugerne har sat forbruget i vejret , i tillid til at de sorte økonomiske skyer er forduftet.

- Nu kan vi konkludere, at opsvinget er her, siger Danske Banks chefanalytiker, Steen Bocian fremgår det af ritzau’s oplysninger til Politikken. Særligt faldet i arbejdsløsheden får økonomer fra landets tre største banker til at spå om, at der ikke længere er udsigter til et økonomisk forår, men at blomsterne rent faktisk springer ud.

Sammen med Nordeas cheføkonom, Helge Petersen, peger Steen Bocian og Klaus Keiser, Jyske Bank, bl.a. på det vigtige signal i, at antallet af danske arbejdsløse er faldet for tredje måned i træk, skriver Politikken.

Ledigheden toppede i februar i år med 181.100 arbejdsløse, og siden er den faldet med 5.400 personer.

- Det er svært at bevare pessimismen. Det går væsentligt bedre i den danske økonomi, siger Helge Petersen, der hæfter sig ved, at ledighedstallene er faldet mere i Vestdanmark end i øst - et mønster, han også så ved sidste opsving:

- Så måske er vi i den samme fase, som vi havde i starten af 1990'erne, at opsvinget starter vestpå, siger Helge Petersen til Politikken.

Ifølge Steen Bocian vil forbrugernes villighed til at bruge penge komme til at skubbe ledigheden yderligere ned.

Han tror dog ikke på, at danskerne og resten af europæerne kommer til at opleve et massivt og kraftigt opsving. Euroen og den danske kroner er simpelthen for stærke i forhold til den amerikanske dollar, og det gør varer fra Danmark og resten af EU sværere at sælge til de amerikanske forbrugere, kan man læse i dagens udgave af Politikken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062