23948sdkhjf

Aluminiumsbranchen i et landsdækkende branchefællesskab

Virksomheder, der arbejder med letmetallet aluminium, bliver nu tilbudt at indgå i et landsdækkende branchefællesskab under navnet Aluminium Danmark.
Bag initiativet står sekretariatet for Aluminium og Miljø i Odense og det sønderjyske vækstcenter Aluvækst, som i øjeblikket er ved at udføre en omfattende kortlægning af branchen, kan man læse i dagens udgave af Ingeniørens.

- Aluminium Danmark kommer til at køre efter sommerferien, men vi vil først lige diskutere konceptet med nogle af aktørerne i branchen, siger Jens Sandahl Sørensen, direktør for videnscentret Alucluster, der står bag det regionale vækstcenter Aluvækst til Ingeniøren.

Aluvækst har det seneste år, i samarbejde med sekretariatet for Aluminium og Miljø i Odense, arbejdet for at skabe et landsdækkende forum for udnyttelsen af letmetallet aluminium, som ikke mindst inden for transportindustrien er blevet stadig mere populært, skriver Ingeniøren.

- Vi har helt fra starten haft en tæt dialog med nogle af de største virksomheder i branchen, siger Jens Sandahl Sørensen, som frem til sommerferien vil forsøge at nå bredere ud til virksomhederne for at få input til, hvordan rammer og dagsorden for det nye branchefællesskab skal sættes sammen.

En af de virksomheder, der løbende har været sparringspartner for oprettelsen af branchefællesskabet, er det svenskejede selskab Sapa Profiler i Grenå.

- Aluminium er vores materiale, og vi har stor interesse i et netværk, der kan sætte fokus på viden og kompetencer inden for området, siger marketingdirektør for Sapa, Flemming Larsen, til Ingeniøren. Flemming Larsen tror på, at en landsdækkende organisation vil få mere gennemslagskraft over for eksempelvis tekniske uddannelsesinstitutioner end regionale aktiviteter som Alucluster og Aluminium og Miljø.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062