23948sdkhjf

B&O åbner produktion i udlandet

Trods fald i omsætning og resultat fortsatte Struer-koncernen sin fremgang på børsen pga. forventningerne til hele året. Nu etablerer koncernen egen-produktion i udlandet.
Bang & Olufsen etablerer for første gang egen produktion i udlandet. Koncernen vil til efteråret åbne en fabrik med omkring 200 medarbejdere i et centraleuropæisk land. Ledelsen vil dog ikke give præcise bud på konsekvenserne for antallet af arbejdspladser her i landet, skriver JyllandsPosten.

Struer-koncernen kommer ud af de første seks måneder i regnskabsåret med et fald i omsætningen på 17 pct. til 1,7 mia. kr., mens det ordinære resultat før skat dalede til 109 mio. kr. Trods de tal reagerede aktiemarkedet meget positivt på regnskabet. B&O-aktien steg med 30 kr. til kurs 298.

Bang & Olufsen meddeler ifølge JyllandsPosten i regnskabet, at koncernen for første gang vælger at etablere egen produktion i udlandet. Hidtil har B&O lagt arbejdsopgaver ud til underleverandører i ind- og udland. Men nu vil koncernen selv have en udenlandsk fabrik.

Der er ikke truffet beslutning om, hvor en sådan med ca. 200 ansatte skal bygges. Det bliver dog formentlig i et af tre nye EU-lande.
- Vi begynder med 50 medarbejdere på den nye fabrik i Centraleuropa og over et par år vil det skulle vokse til ca. 200. Det er svært at sige, hvordan det vil udvikle sig for det samlede antal ansatte, da det afhænger af væksten i koncernen,« siger John Benett-Therkildsen, direktør for operations i Bang & Olufsen.

På den nye fabrik i Østeuropa skal der både være produktion af komponenter og decideret montage af produkter. Den danske produktion skal fokusere endnu mere på udvikling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078