23948sdkhjf

35.000 mælkekasser er retur hos Arla

Ikke mindst børnehaver har afleveret i stor stil
Hvert år må mejerikoncernen Arla producere 300.000 nye mælkekasser alene til at erstatte dem, der forsvinder ud af distributionen og bruges til andre formål.

Derfor satte Arla i november sidste år skub i en landsdækkende indsamling for at få de tomme mælkekasser hjem igen i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Og efter fem måneder er status, at 35.000 mælkekasser allerede har fundet vej tilbage til Arla, oplyser koncernen.

Det er især børnehaver i og omkring Aarhus samt genbrugsstationer på Sjælland, som flittigt har sendt tomme mælkekasser retur til Arla. Alene på Sjællands genbrugsstationer er der fra december til og med marts i år blevet indsamlet 7.500 mælkekasser. Omkring 4.500 kasser er blevet indsamlet hos genbrugsstationer i Aarhus og Hobro, og endnu flere er afleveret af børnehaverne i Aarhus-området.

Flere skal samles ind
Arlas produktion af nye mælkekasser alene til at erstatte svind koster hvert år både på bundlinjen og i CO2-regnskabet. Især er ekstraproduktionen af mælkekasser en unødig belastning for miljøet - en belastning, som nemt kan undgås, hvis flere mælkekasser kommer retur fremover. Derfor fortsætter indsamlingen.

- Faktisk er mælkekasserne lavet til at holde i 20 år, men i dag forsvinder de allerede efter i gennemsnit tre år. Vi kan derfor spare op mod 825 tons CO2, hvis vi får flere kasser retur fremover, siger landedirektør i Arla Jakob B. Knudsen.

Indsamlingen af de tomme mælkekasser bakkes op af Danmarks Naturfredningsforening, der arbejder på at få plast til at leve længere. Som et led i indsamlingen donerer Arla en krone for hver ekstra mælkekasse.
Pengene bruges til præmier til børn, som deltager i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling.

Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078