23948sdkhjf

Robotklynge vil have flere lærlinge og praktikanter

Odense Robotics sætter et mål om at hæve antallet af uddannelsespladser med 30 procent over de kommende år.

Robot- og automationsvirksomhederne i den fynske robotklynge beskæftiger omkring 2.600 mennesker fordelt på mere end 100 virksomheder. Flere af virksomhederne oplever udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Som konsekvens har et samlet Advisory Board bag Odense Robotics og en lang række af klyngens virksomheder, som Universal Robots, Gibotech og EffiMat, indgået en aftale om at øge antallet af uddannelsespladser med 30 procent frem mod 2020.

- Med den udvikling vi p.t. er vidne til i klyngen, har vi taget initiativ til en fælles aftale om at oprette flere uddannelsespladser. Vi står på en brandvarm platform, hvor mangel på kvalificerede medarbejdere kan blive en hindring for den fortsatte vækst. Flere af branchens virksomheder er højt specialiserede. Jo før, de får studerende ind og kan lære dem op, jo før er de klædt på til at varetage vigtige funktioner i virksomheden. 30 procent flere uddannelsespladser er et realistisk mål og en samlet ambition for klyngen som helhed. Nogle virksomheder kan tage flere, andre færre, nogle kan tage lærlinge, andre studentermedhjælpere, siger Henrik Anker, CEO i Gibotech og formand for Odense Robotics Advisory Board.

Vigtigt at øge kandidatpuljen
EffiMat Storage Technology i Odense fremstiller højteknologiske lagerrobotter. Virksomheden har fem uddannelsespladser for danske og udenlandske universitetets-studerende. For EffiMat er det fundamentalt, at virksomhederne i fællesskab får skabt flere uddannelsespladser.

- Vi har behov for mange dygtige kandidater, men de er ikke til rådighed på arbejdsmarkedet i dag. Derfor er vi nødt til at starte rekrutteringen, mens de er under uddannelse. Vi vil for eksempel undersøge, om vi kan blive godkendt til at uddanne lærlinge fra den nye automatiktekniker-linje. Som klynge er vi simpelthen tvunget til at blive rigtig dygtige til at markedsføre os selv over for kommende studerende. Derfor støtter vi den nye aftale. Vi vil gerne bidrage til at styrke fødekæden af kandidater, så den samlede pulje af kvalificerede medarbejdere på Fyn vokser, siger Jørgen Flemming Ladefoged, CEO EffiMat Storage Technology.

Og netop markedsføringen og match-making er vigtig, når de studerende skal få kendskab til de nye uddannelsespladser. Den 14. juni lancerer Odense Robotics en testversion af en ny web-database, hvor virksomheder kan søge elever, praktikanter, studentermedhjælpere, og hvor unge under uddannelse kan lægge deres CV i en CV-bank, hvis de er interesserede i et job eller uddannelsesplads i robotklyngens virksomheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09