23948sdkhjf

LM Glasfiber halverer omsætning

Men der er positive meldinger om øget salg af vindmøllevinger udenfor Danmark, og virksomheden genansætter nu medarbejdere
<i>Men der er positive meldinger om øget salg af vindmøllevinger udenfor Danmark, og virksomheden genansætter nu medarbejdere</i>

Vindmøllevinge-producenten LM Glasfiber med hovedkvarter i Lunderskov har næsten halveret sin omsætning i forhold til sidste år.

Omsætningen er i første ni måneder faldet fra 1923 mio. kr. til 1006 mio. kr. Det skyldes først og fremmest, at der er ringere aktivitet i Danmark, Spanien og Tyskland og at LM’s vindmølle-kunder har tabt markedsandele i perioden.

LM Glasfiber er fortsat verdens største producent af vindmøllevinger.

Møllevinger færdiggøres på ét af LM´s værksteder. I løbet af årene har mere end 52.000 vinger forladt LM´s haller.Faldet var ventet, og LM gennemfører en kontrolleret nedtur med omorganisering og rationalisering, der ifølge ledelsen forløber planmæssigt. Antallet af medarbejdere er skåret ned med 46 pct. til 1350 i forhold til november 2002.

Der er dog positive meldinger om øget salg udenfor Danmark i andet halvår. Det har fået LM til at øge antallet af medarbejdere med 170 i tredje kvartal.

Resultatet før renter, skat og særlige poster, EBITDA, er 87 mio. kr. mod 429 mio. kr. for perioden sidste år.

Ordrebeholdningen svarer imidlertid til ca. fire måneders produktion og er på niveau med sidste års. På den baggrund fastholder LM en omsætning på 1700-1800 mio. kr. for hele 2003, som forventet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047