23948sdkhjf

Hele personalet skal lære mere om IT

Ginge fik via Metal Supply addækket medarbejdernes behov.
Gennem årene havde behovet for IT-uddannelse hobet sig op. Men det var svært at konkretisere behovet. Det var uoverskueligt at hitte rede i uddan-nelsestilbuddene. Og hvordan skulle man få undervisningen passet ind i det daglige arbejde?

Sådan så situationen ud på Ginge i Brønderslev i foråret. Og sådan ser den ud på så mange andre danske virksomheder.

For Ginge kom løsningen imidlertid fra en uventet kant. Nemlig fra Metal Supply, som virksomheden i Brønderslev var medlem af ud fra helt andre overvejelser – først og fremmest for at styrke forretningen ved at bruge Metal Supply-portalen.

Men så kom Bodil Korgaard på besøg hos Ginge. I hånden havde hun Metal Supply’s »værktøjskasse« til uddannelse. Og den viste sig at indehol-de lige netop de værktøjer, som Ginge havde behov for. Tilmed til en meget lavere pris end ude på det frie marked.

Uddannelseskonsulent Bodil Korgaard, Metal Supply, og økonomichef Kim Bengtsen, Ginge, tjekker, at det særlige lokale til fjernundervisning på Ginge er klar til brug.Men først og fremmest tilbød Bodil Korgaard at gå ind at gøre det prak-tiske stykke arbejde med at afdække behovet for uddannelse blandt godt en snes medarbejdere på alle niveauer i Ginges administrative afdelinger.

- Det er typisk, at dette arbejde har virksomhederne ikke kompetence eller overskud til selv at gøre, fortæller Bodil Korgaard fra HK Uddannelsescenter Vendsyssel, der er Metal Supply’s samarbejdspartner på dette område.

Bodil Korgaard gennemførte samtaler med alle medarbejderne, lavede derefter et forslag til uddannelsesplan for hver enkelt, og til sidst blev planerne justeret og godkendt i samarbejde med Ginges ledelse, således at hver enkelt medarbejder har fået et tilbud, der er nøje tilpasset kompetence og arbejdsopgaver.

- Alle medarbejdere har sagt ja til undervisningstilbuddet, fortæller øko-nomichef Kim Bengtsen fra Ginge, og stort set alle har valgt fjernundervis-ning.

- Undervisningen foregår som udgangspunkt i arbejdstiden. Men på Bodil Korsgaards anbefaling har vi indrettet et undervisningslokale med to pc’er, hvor medarbejderne kan booke sig ind til undervisning og således blive fri for telefonen og bunkerne af opgaver, mens de følger undervisningen.

- Men det står enhver frit for at blive siddende ved skrivebordet eller at følge undervisningen hjemmefra, fortæller Kim Bengtsen.

Undervisningen hos Ginge starter i begyndelsen af oktober, og Bodil Kor-gaard vil følge op på, hvordan det går.

- Fra andre lignende projekter ved jeg, at det største problem plejer at være at mønstre den nødvendige disciplin til at følge uddannelsen, når det foregår ved skrivebordet. Derfor har jeg store forventninger til, at Ginges løs-ning med et særligt lokale til fjernundervisning vil give gode resultater, siger Bodil Korgaard.

Det er EUC Nord, der står for selve uddannelsen i Metal Supply-projektet. På Ginge er det helt overvejende tekstbehandling og regneark i forskellige niveauer, der er valgt som fag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101