23948sdkhjf

Unimerco i nyt firmakøb

Lind Maskiners værktøjsdivision overtages fra årsskiftet som en konsekvens af krise og konsolidering i og omkring træ- og møbel-industrien
Den ekspanderende Sunds-koncern Unimerco Group fortsætter sin stribe af opkøb herhjemme samtidig med, at der planlægges nye tiltag i Centraleuropa og Kina. Senest har midtjyderne købt Lind Maskiners division inden for skærende værktøjer, slibeservice og egenproduktion, skriver ErhvervsBladet.

Lind Maskiner, hvis værktøjsdivision overtages af UnimercoLind Maskiner holder til ganske få kilometer fra Unimerco, mellem Herning og Ikast. Overdragelsen finder sted ved årsskiftet. Årsomsætningen i værktøjsdivisionen hos Lind Maskiner ligger på godt 30 mio. kr.

Virksomheden ejes af SMEF Group A/S, der bl.a. også ejer Ludvig M. Larsen A/S i Hasselager. Disse to enheder udgør samlet én af de største leverandører af maskiner og service til træ-, plast- og aluindustrien i Danmark. SMEF Group, der samlet beskæftiger 235 medarbejdere, vælger frasalget som et væsentligt led i en strategisk koncentration, hvor der nu skal fokuseres langt stærkere og mere målrettet mod en vækst på forretningsområdet maskiner og automation.

Unimercos køb af værktøjsdivisionen i Lind Maskiner og tidligere på måneden købet af Danskær A/S i Ikast er en følge af krisen og konsolideringen i den betrængte træ- og møbelindustri, der også rammer branchens leverandører. Det seneste opkøb er imidlertid mere end et opkøb. Det er også starten på et tæt samarbejde mellem Unimerco og den resterende del af SMEF Group, hvor de nu kan optræde side om side som henholdsvis maskin- og værktøjsspecialist, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063