23948sdkhjf

Kreditværdighed gennem besparelser

Trods vigende konjunkturer er der stadigt flere kreditværdige danske virksomheder
Danske virksomheder har så godt styr på at få sparekniven til at skære fedtet af de rigtige steder, at der i modsætning til, hvad man ellers skulle tro, bliver flere og flere kreditværdige selskaber herhjemme. Det fremgår af en kreditvurderingsanalyse foretaget af Dun & Bradstreet (D&B) på samtlige registrerede danske selskaber.

- De seneste 10 års op- og nedture i økonomien har utvivlsomt også forbedret mange virksomheders evne til hurtigt at tilpasse omkostningerne til ændringer i aktiviteterne niveau, hvilket på siges at være yderst sundt, siger adm. direktør Birger Baylund, D&B, til ErhvervsBladet.

Der er i alt 4898 virksomheder herhjemme, der har fået den ærefulde højeste kreditrating AAA af D&B. Det svarer til en stigning på hele 25 pct. i forhold til sidste år. Sidste år var tilgangen på 13 pct. i forhold til 2001. Omkring 1.000 nye virksomheder har således kvalificeret sig til AAA kreditratingen.

Faktisk skal man hele syv år tilbage for at finde det samme høje antal kreditværdige selskaber. De vigende konjunkturer har fået den umiddelbare effekt, at de danske selskaber holder på pengene i øjeblikket. Investeringer bliver undladt, i stedet skærer man ned på omkostningerne i god tid, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234