23948sdkhjf

Lønudviklingen er aftaget

Men danskerne bevilger fortsat sig selv højere lønstigninger end i Euro-området
Lønudviklingen i Danmark er aftaget mærkbart. Det tilskriver økonomer de dårlige konjunkturer. Men arbejdsgiverne mener stadig, at danskernes lønninger stiger alt for meget

En ny opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at timefortjenesten for en gennemsnitsansat på det private arbejdsmarked var 3,6 procent højere i tredje kvartal i år end i samme periode sidste år. Til sammenligning var stigningstakten 4,2 procent i 2002, og året før var den 4,4 procent

Dansk Industri (DI) er fortsat ikke tilfreds med udviklingen.

- Det er da glædeligt at se, at lønstigningstakten er aftaget lidt. Men sammenlignet med, hvad der sker i udlandet, så ligger vi fortsat langt over, siger chefkonsulent Klaus Rasmussen til Berlingske Tidende.

Danskerne har i årevis givet hinanden større lønstigninger end i andre lande. Alligevel er det lykkes for dansk erhvervsliv at fastholde eller endda udbygge sin markedsandel, påpeger LO, som derfor ikke kan se problemet.

Men det skyldes, at virksomhederne har sparet sig ud af problemerne ved at fyre folk, mener DI.

- Virksomhederne har måtte gøre, hvad de kunne, for at rationalisere produktionen. Det er lykkedes i nogen grad, men det betyder, at beskæftigelsen er faldet markant. Det er resultatet af den høje lønstigningstakt, siger Klaus Rasmussen til Berlingske Tidende.

I følge Danske Bank ligger lønstigningen i Euro-området mellem 2,75 og 3 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078