23948sdkhjf

Ny produktionsform på Migatronic

Svejsemaskinefabrikken i Fjerritslev får højere effektivitet, bedre miljø og højere motivation med gennemgribende nytænkning.
Med en investering på 5 mio. kr. har svejsemaskinefabrikken Migatronic i Fjerritslev gennemført, hvad administrerende direktør Peter Roed kalder "den mest banebrydende produktionstekniske forandring i selskabets 33-årige historie". En nytænkt indretning af produktionen har på én gang styrket Migatronics evne til at konkurrere på det globale marked og skabt et produktionsmiljø med ergonomisk behagelige arbejdspladser omgivet af kunstnerisk udsmykning og grønne planter.

Nyindretningen og tankerne bag den øger fabrikkens effektivitet med 20 pct., formindsker lagerbindingerne med 20 pct., giver plads til en ekspansion på 70 pct. og sætter Migatronic i stand til at levere en avanceret og individuelt tilpasset svejsemaskine overalt i Europa inden for fem arbejdsdage. Overskriften er "Kundespecifik serieproduktion".

- Vi var nået til et punkt, hvor konkurrenceevnen ikke længere kunne skærpes ved primært at fokusere på automation og produkternes lønandele. I stedet har vi valgt at gå gennemgribende til værks andre steder i værdikæden. Kunderne efterspørger unikke egenskaber og eksakte leveringstider, og vore salgsled i både Danmark og i Migatronics 10 europæiske datterselskaber kan efter omlægningen koncentrere sig yderligere om kundeplejen. Når vi nu distribuerer hver enkelt, færdigbyggede svejsemaskine til slutbrugerne direkte fra produktionen og den afsluttende test, kan forhandlerne minimere både lagre og papirarbejde, siger administrerende direktør Peter Roed.

Det ny produktions-setup har været under forberedelse i et år, og i juli blev Migatronics montagehal ryddet og derefter totalt nyindrettet fra farvesætning af vægge, gulv og loft til indretning af individuelle arbejdspladser til de 50 montagemedarbejdere.

De mange grundmoduler, en svejsemaskine opbygges af, serieproduceres andre steder på fabrikken og placeres derefter på et pluklager ved den enkelte montageplads. Alt er inden for rækkevidde, så en højteknologisk, kundetilpasset svejsemaskine kan samles på omkring to timer og derefter sendes til test og emballering sammen med trådboks, svejsebrænder, kabler og andet tilbehør.

- Projektet handler meget om logistik, teknologi og markedstilpasning, men i meget høj grad også om medarbejderinvolvering, om at skabe forståelse for tankerne, om uddannelse og kompetence til en helt ny produktionsform og om at give medarbejderne direkte indflydelse på udformningen af deres arbejdsplads, fortæller projektchef Bendix Lehmann, der har haft ansvaret for indførelsen af "Kundespecifik serieproduktion".

Produktionen er organiseret med to proceschefer og medstyrende grupper, der selv detailplanlægger. En gruppe blev udpeget til at samarbejde tæt med arkitekten og kunstneren Mette Milling for at sætte "værdiord" på deres ønsker til udformningen af den attraktive arbejdsplads. Sideløbende kom medarbejderne med forslag til ergonomi og udstyr, som Migatronic derefter selv har produceret. I hele forløbet har der været samarbejde med BST Vesthimmerland.

Andre nordjyske produktionsvirksomheder har fra sidelinien med interesse fulgt projektet i Fjerritslev, og den 1. december arrangerer Migatronic fremvisning for de interesserede.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08