23948sdkhjf

Konference om offshore-eksport

En dag falder aktivitetsniveauet i Nordsøen, derfor er det klogt for danske virksomheder at orientere sig på andre markeder.
Esbjergs og den danske offshoreindustri skal begynde at se på projekter uden for Nordsøens grænser. Det er på denne baggrund, at olie- gas og offshoreindustrien holder en stor konference i Esbjerg den 15. december, skriver dagbladet Jydske Vestkysten

Det er Dansk Industri, der har taget initiativ til arrangementet, der holdes i samarbejde med Danish Offshore Industry, Esbjerg Erhvervs Center og Offshore Center Danmark, Esbjerg.

Formålet med konferencen er at få danske offshore-firmaer til at spekulere i eksportprojekter, samarbejde og ydelser til den internationale offshoreindustri. Firmaerne kan arbejde selvstændigt eller de kan gå sammen i grupper. Med den erfaring, mange danske offshore-firmaer efterhånden har fået, betegnes mulighederne som gode på det internationale offshore-markeded. Danske firmaer har for eksempel oparbejdet stor viden omkring olie- og gasudvinding på lave havdybder.

Eksportkonsulent i Dansk Industri, Anne Mette Høiler, siger, at der naturligvis kommer et tidspunkt, hvor aktiviteten falder i Nordsøen, og at det derfor er klogt at orientere sig på andre markeder. Offshore-industrien globalt er blandt verdens største, så perspektiverne for eksport er store.

Der bliver otte talere ved arrangementet, blandt andre direktør Jørgen K. Hansen, Dansk Industri, Kai B. Olsen, formand for Danish Offshore Industry, borgmester Johnny Søtrup, Esbjerg, samt direktør Kurt Skov, Blue Water, Esbjerg. Desuden er der indlæg af vicepræsidenten i Maersk Contractors, Gregers Kudsk, ligesom vicepræsident i DONG, Søren Gath Hansen, er blandt talerne. Der bliver også flere udenlandske talere.

Direktør i Offshore Center Danmark i Esbjerg, Peter Blach, siger til Jydske Vestkystens, at en lang række offshore-virksomheder allerede er i fuld gang med at komme ind på eksportmarkederne. Der er Esbjerg-firmaer, der eksporterer for både 20-30 millioner eller mere.

Det er vigtigt for offshorevirksomhederne, der vil i gang med eksport, at være klar over, at man ikke behøver være stor. Hvis man har en niche, kan det blive en succes.

- Jeg var selv med i et firma, hvor vi startede med seks medarbejdere, og hvor der på få år blev skabt 250 arbejdspladser, siger Peter Blach.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094