23948sdkhjf

Industri-udflytning eksploderer

Den faldende dollar øger presset på den store underskov af danske underleverandører
Udflytningen af dansk industriproduktion til udlandet eksploderer. Det er hastigt blevet et spørgsmål om overlevelse at outsource sin produktion eller direkte etablere egen produktion i lavtlønslande som eksempelvis Ukraine, Indien eller Kina. Den faldende dollar, der gør dansk produktion forholdsmæssigt endnu dyrere, forstærker kun presset for udflytning, især på den store underskov af mindre og mellemstore underleverandører, skriver Børsen Online.

- Det eksploderer lige nu. Der er intet, der kan standse det. Det er også for mange små virksomheder den eneste vej for at overleve. Mange oplever lige nu, at den største kunde er på vej til Indien eller Kina, og der er ingen anden vej end at stige på vognen, siger Erik Preben Hansen, seniorkonsulent ved Teknologisk Institut i Århus og formand for Forum for Outsourcing.

Han har i årevis talt varmt for en øget brug af outsourcing for at øge konkurrencekraften og koncentrere kræfterne om det, virksomheden er bedst til. Mens der blev talt for mange døve ører i 1990'erne, er alle sanser blevet vakt i det nye årtusinde.

Hos Danmarks Internationale Investeringsfonde, hvor Investeringsfonden for Østlande (IØ) og Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) hører under, er der stor travlhed, og forespørgslerne vælter ind fra alle dele af det producerende danske erhvervsliv, skriver Børsen Online.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078