23948sdkhjf

Havmølleparker skal sikre vækst

Vindindustriens næste store spring fremad bliver de store havmølleparker, hvor der især er enorme forventninger til det tyske marked. De danske erfaringer er guld værd - også for vindmøllebranchens underleverandører.
Vindkraften skal satse på de store havmølleparker i de kommende år, da det er disse, som skal sikre, at branchen også de næste ti år kan holde de stejle vækstkurver, skriver Berlingske Tidende.

Tyskland er i forvejen et af de største markeder for vindmøller, hvor omkring halvdelen af den opstillede vindmøllekapacitet i Europa udgøres af dette marked.

I brancheprognoserne forventes det, at den første tyske havmølle er i drift i 2006, og efter et par år kommer der til at snurre mange møllevinger til havs. I en analyse fra det tyske vindenergiinstitut, DEWI, anslås det, at Tyskland i 2012 vil have havmøller med en samlet kapacitet på 6.800 MW. Det er over det dobbelte af den kapacitet, som i dag er opstillet i Danmark, kan man læse i dagens udgave af Berlingske Tidende.

- Det er en kæmpe fordel for os, at vi har danske virksomheder, som allerede har været i vandet og har erfaringerne. Det oplever vi hernede, og det vakte virkelig interesse, da vi i 2003 havde en tur, hvor vi inviterede en tysk delegation op at se havmølleparken ved Nysted, siger Jørgen Schaarup, handelsråd ved den danske ambassade i Berlin, til Berlingske Tidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094