23948sdkhjf

Nyt initiativ skal uddanne flere lærlinge

Håndværksrådet kæmper for, at det bliver mere attraktivt at være lærling og at flere virksomhedsejere får lyst til at uddanne de unge. Der arbejdes således på at samle rollemodeller i et netværk for at inspirere flere virksomhedsledere til at uddanne lærlinge.
Grunden til dette initiativ er, at cirka 25 procent af lærlingene falder fra - og på enkelte fag er det helt op til 60 procent, skriver ErhvervsBladet.

Derfor arbejder Håndværksrådet på at lave et virksomhedsnetværk af de gode læremestre til inspiration for virksomhedsledere, der godt vil påtage det ansvar at uddanne unge. Håndværksmestrene vil derfor få en guide om, hvordan de skal tackle de unge. På samme måde skal udarbejdes en pjece for de unge, så de ved, hvad virksomhederne forventer af dem.

- En god læreplads giver eleverne udfordringer og lader dem løse forskellige og varierende opgaver. Arbejdspladsen sørger for, at der er respekt omkring eleven - og vedkommende bliver behandlet på lige fod med andre. Eleven får et ansvar, løser selvstændige opgaver og der er tillid til vedkommende. Desuden skal lærlingene have gode kolleger, der skal være sammenhold og omgangsformen på arbejdspladsen skal være afslappet, siger chefkonsulent Anne Holm Sjøberg til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078