23948sdkhjf

Frygten for udflagning er overdrevet

De danske industrivirksomheder er ikke på vej til at lukke og slukke al deres produktion her i landet Udflagning af danske industrijobs har stået på siden midten af 70'erne.
De danske industrivirksomheder er ikke på vej til at lukke og slukke al deres produktion her i landet. Udflagning af danske jobs har stået på i mange år, og der er intet, som tyder på, at vi er vidne til en helt ny og mere eksplosiv udvikling. Sådan lyder konklusionen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, og deres konklusion bliver bakket op af Danske Bank, skriver ErhvervsBladet idag.

I en større analyse af hele problematikken omkring globalisering har AE set på danske investeringer i lavtslønslandene og vores samhandel med disse lande. Ingen af delene viser tegn på en voldsom vækst. Når emnet outscourcing alligevel fylder så meget i den offentlige debat skyldes det ifølge AE, at beskæftigelsen har været faldende i de sidste to år og derfor har flytningen af danske arbejdspladser til udlandet gjort meget mere ondt.

- Vi har altså været i den situation, at der er blevet nedlagt flere jobs, end der er blevet skabt. I 1990'erne var det omvendt. Derfor var det dengang meget lettere for lønmodtagere i udflytningsramte jobs at finde alternative beskæftigelsesmuligheder, skriver AE i analysen, som man kan læse i dagens udgave af ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079