23948sdkhjf

Optimisme trods massefyringer

[i] Flextronics varslede torsdag massefyringer, men ledelsen påtænker et management buy out og ser muligheder for virksomheden fremover.[/i]
Torsdag meddelte Flextronics i Pandrup, at Siemens ikke forlængede sin produktionsaftale med virksomheden. Det vil i den kommende tid medføre fyringer af op mod 700 af firmaets 1000 ansatte. Ledelsen er dog ikke overrasket over udviklingen og har søgt i tide at finde en løsning.

I øjeblikket leder man efter en ekstern dansk investor, der vil være interesseret i at overtage fabrikken for at redde de resterende arbejdspladser og hurtigst muligt finde vækst for firmaet igen, skriver Børsen on-line.

Siemens fornyer ikke sin kontrakt med Flextronics i Pandrup. Det fører til massefyringer.At det ikke ser helt umuligt ud afspejles af de positive takter eksiterende kunder lægger ud for et rekonstrueret firma. Børsen skriver fredag at ekspansionsplaner hos både Kiss Technology og Force vil give en ordreindgang til en værdi af flere hundrede mio. kr. i 2004. Sidste sommer bragte Kiss desuden Jamo til Pandrup, hvor man siden har produceret den del af Jamos produkter, der indeholder Kiss-teknologi.

- I alt regner vi med at lægge adskillige hundrede millioner deroppe i 2004, siger Peter Wilmar Christensen, Kiss, til Børsen.

Også hos højtalerproducenten Jamo ser man ifølge Børsen positivt på en danskejet konstruktion, mens teleudviklingsselskabet RTX Telecoms administrerende direktør, Jørgen Elbæk, har ambitioner om at udvide samarbejdet med Pandrup-fabrikken, fordi selskabet i højere grad vil producere egne produkter i fremtiden.

Fyringsrunden på Flextronics er ikke den første der er set i år. Børsen skriver videre, at flere større danske virksomheder siden årets start har varslet massefyringer, og ifølge underdirektør i DI, Richard B. Larsen, er der ingen klare tegn på, at den mørke himmel over dansk industri klarer op i første halvdel af 2004.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08