23948sdkhjf

Utilfredshed med den danske forskningsindsats

Grundfos-formand Niels Due Jensen langede ud efter den danske forskningsindsats, da han i går i Dansk Design Center, København, overrakte Grundfos-prisen på 1 mio. kr. til professor Frede Blåbjerg fra Aalborg Universitet.
Ifølge Grundfos-formand Niels Due Jensen er den danske forskningsindsats for ringe, og det er absolut nødvendigt, at den øges, hvis Danmark og danske arbejdspladser skal klare sig i den internationale arbejdsdeling, fremgår det af Dagbladet Børsen i dag.

De offentlige udgifter til forskning og udvikling udgør kun 0,7 pct. af Danmarks bruttonationalprodukt og den private sektors 1,3 pct. Til sammenligning bruger Grundfos årligt godt 4 pct. af sin omsætning til forskning og udvikling, påpegede Due Jensen, skriver Dagbladet Børsen.

- Hvis Danmark skal klare sig i fremtiden, er vi nødt til at have en produktion i Danmark af mere videntunge produkter. Derfor ser jeg et klart behov for mere forskning på universiteterne – og det skal være både grundforskning og mere målrettet inden for nogle få områder, siger Niels Due Jensen til Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109