23948sdkhjf

BASF vil ændre på traditioner i den nordiske byggebranche

I de nordiske lande udgør traditionelle isoleringsmaterialer til nybyggeri og renovering stadig mere end 60 procent af markedet. Dette vil BASF ændre på

Den nordiske plastindustri består af mange små og mellemstore virksomheder, hvoraf en del er specialiserede og spredt geografisk. Dette gør det vanskeligt for store globale materialeselskaber at have en fuldt integreret tilstedeværelse. Ikke desto mindre er denne branche af virkelig stor interesse for kemigruppen BASF.

- Norden er et marked med høje kvalitetskrav, og derfor et godt marked for os at arbejde i. Det siger Mark Meier, CEO for BASF i de nordiske og baltiske lande.

Der er sket store ændringer i kemigruppen i løbet af de sidste ti år. I dag er BASF en gruppe med fokus på specifikke løsninger og unikke kvaliteter. Traditionelle, klassiske bulkmaterialer såsom polyolefin, polystyren osv. er ikke længere en del af koncernens produktportefølje.

- Vi er aktive inden for 10-15 procent af det samlede plastmaterialemarked. Vi arbejder kun med højtydende og avancerede materialer i dag, siger Mark Meier.

Byggerier - vigtigt område
Meier giver eksempler på en række interessante industrisegmenter i de nordiske og baltiske lande, hvor BASF ser vækstpotentiale. Ud over emballage- og bilindustrien, ser han byggebranchen som det vigtigste område. Samtidig bedømmer han den sidstnævnte som den sværeste udfordring.

- Isoleringsmateriale er sandsynligvis den enkelte største vækstmulighed for os i Norden. For at kunne opfylde morgendagens hårde krav til energieffektivitet, vil byggebranchen blive nødt til at acceptere alternative måder at isolere boligbyggeri og bygninger på end dem, der er dominerende i dag, siger Mark Meier.

I de nordiske lande udgør traditionelle isoleringsmaterialer til nybyggeri og renovering stadig mere end 60 procent af markedet. Dette vil BASF ændre på. I det meste af Europa, hovedsagelig i Storbritannien, anvendes polyuretan som isoleringsmateriale i langt større omfang end i de nordiske lande.

Meier er overbevist om, at der er meget at gøre på dette område, og at nordiske byggevirksomheder skal åbne op for nye isoleringsløsninger, hvis de skal leve op til standarderne for de byggeteknologier, der er nødvendige for at skabe energieffektive boliger.

- Vi må få branchen til at indse, at det først er nødvendigt at designe en højtydende skalstruktur, før man begynder at se på eksempelvis alternative brændstoffer. Først og fremmest må vi være i stand til at holde varmen inde og kulden ude, siger han.

Polyuretan er i fremgang
Kemigruppen har egnede løsninger, der baserer sig på polyuretan og melamin samt polystyren. Virksomheden har lanceret Slentite, et materiale som indeholder bobler i nanostørrelse, der bruges til isoleringspaneler. Materialet bidrager med en termisk effektivitet, der er dobbelt så høj som mineraluld, selv om panelet er væsentligt tyndere.

At den svenske bil- og lastbilindustri er meget succesrig lige nu skaber også muligheder for kemigiganten. Denne branche er meget interessant og en nøgleindustri for BASF globalt.

- Polyuretanbaserede materialer som udfyldningsmateriale i køretøjer er i fremgang. Vi har mange interessante materialer og kvaliteter at tilbyde dette industrisegment, ligesom byggebranchen, siger han.

Forbrugernære produkter, såsom emballage, er et andet vækstområde der bliver nævnt. Kemigruppen investerer stærkt i forskning og udvikling af biologisk nedbrydelige materialer, helt eller delvis fremstillet af vedvarende råstoffer. Ecovio er en højkvalitets, alsidig bioplast, der er certificeret som komposterbar og som indeholder biobaseret materiale. Anvendelsesområderne omfatter plastposer til organisk affald, plastfilm til landbruget og til fremstilling af komposterbare emballageløsninger. Et af selskabets nyeste produkter på området er Ecovio skum, et partikelskummet materiale (et alternativ til EPS) til transportsikret emballage.

Læs mere om: basf
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.32