23948sdkhjf

Gardit belønnes for godt arbejdsmiljø

Den midtjyske overfladebehandler vinder Arbejdsmiljøprisen 2018 i kategorien Muskel- og skeletpåvirkninger.

Begejstringen var til at tage at føle på hos ledere og medarbejdere i virksomheden Gardit, da de fik overrakt beviset på, at virksomheden er vinder af Arbejdsmiljøprisen 2018 i kategorien Muskel- og skeletpåvirkninger.

Prisuddelingen fandt sted på Axelborg i København, og Arbejdsmiljørådets formand, Lisbeth Lollike, var fuld af rosende ord over for Gardits løsning.

- Hos Gardit har man gennem et vedholdende udviklingsarbejde løst en betydelig arbejdsmiljømæssig udfordring i branchen. Den nye magnetiske sikkerhedsafbryder er et godt eksempel på, at der nogle gange kan findes en meget bedre og relativt simpel løsning på et arbejdsmiljøproblem, når de rigtige aktører samarbejder, er vedholdende og tør afprøve nye ideer. Derfor er det også meget velfortjent, at Gardit nu kan kalde sig vinder af Arbejdsmiljøprisen 2018 i kategorien muskel- og skeletpåvirkninger, siger Lisbeth Lollike.

Klager ikke længere over fingerkramper
De rosende ord skyldes, at Gardit har fundet en løsning på et stort problem i overfladebehandlingsbranchen. Tidligere fik medarbejderne ondt i hænder og arme, fordi de konstant skulle klemme på en sikkerhedsafbryder på sandblæsningsudstyret. Det gør de ikke længere.

I samarbejde med blandt andet Arbejdstilsynet, Dansk Byggeri og Byggeriets Arbejdsmiljøbus ”Bambus” har Gardit løbende testet og forbedret en sikkerhedsafbryder. Sikkerhedsafbryderen sikrer, at operatørerne ikke utilsigtet bliver ramt af sandblæsningsstrålen, hvis de falder eller får overbalance under arbejdet. Det har tidligere medført dødsfald i branchen, at strålen har ramt operatøren uden at blive stoppet ved afbrud af sikkerhedsafbryderen. 

- Sandblæsningsoperatørerne er blevet gladere og mere tilfredse, og de klager ikke længere over fingerkramper efter afsluttede sandblæsningsopgaver. Samtidig er risikoen ved utilsigtet brug og virke af sikkerhedsafbryderen til sandblæsning fjernet på grund af den store brugervenlighed og driftssikkerhed, udtaler Morten Lindholt Laursen, administrerende direktør i selskabet C G Group, som Gardit er en del af.

De første nyudviklede sikkerhedsafbrydere fungerede med en magnetkontakt, som var forbundet med en snor. Den risikerede at blive opslidt og dermed knække. Det ville betyde, at sandblæsningsanlægget ikke blev afbrudt, hvis snoren knækkede, og en operatør eksempelvis faldt. 

Med den nye løsning er snoren blevet erstattet af en fleksibel stålkæde, som sikrer, at denne risiko ikke indtræffer. 

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.247