23948sdkhjf

En serie på et styk kan også automatiseres

Salvagnini oplever, at danske metal-virksomheder investerer massivt i nye FMS-systemer, der kan levere de små serier i et automatiseret flow

Den automatiserede, individualiserede og ikke mindst digitaliserede produktion er nøglen til fremtiden for danske industripartnere og underleverandører.

Det vurderer Bernhard Jessen, som er nordisk salgschef for Salvagnini, der er specialister i maskiner og anlæg til pladebearbejdning.

Han vurderer, at trenden hen imod automatisering og integration i industrien blot stiger og stiger.

Alene i de seneste 12 måneder har Salvagnini modtaget ordrer på at installere tre FMS-systemer i Danmark.

- Det bevidner, at trenden hen imod parametrisk enkeltstyks-produktion bliver mere og mere relevant for kunderne. Volumen går op, men seriestørrelsen går ned. Det er noget, alle har måttet sande efter finanskrisen. Og det besværliggør produktionen, og ikke mindst planlægning og programmering af små serier, med dårlig lønsomhed til følge, siger Bernhard Jessen.

Han forklarer, at salget af FMS-systemer sker i samspil med kunderne.

- Et sådant system kan som udgangspunkt ikke blot sælges, men skal retfærdiggøres. Det er dette stykke arbejde, vi udfører i tæt samarbejde med vore kunder. En opgave der kan tage ganske lang tid, men sikkerheden for succes er dermed også betydeligt højere, forklarer han.

Smart fremfor billigt
Salvagnini Scandinavia AB har i år 30 års jubilæum på det skandinaviske marked, og Salvagninis teknologi har været på markedet siden 1979, hvor den første linje blev lanceret. I dag kan sådanne linjer drives automatisk, såvel på programmeringen som på produktionsplanlægningen via MRP/ERP.

Bernhard Jessen vurderer, at danskerne er parat til at investere i specialiserede systemer.

- Danmark kan producere lønsomt, fordi tanken tænkes til ende. Et tydeligt tegn på, at knowhow er til stede til at definere og idriftsætte sådanne systemer, måske i endnu højere grad end det gør sig gældende i lavtlønsområder. Til gengæld er den ufaglærte arbejdskraft betydeligt dyrere, men det er netop denne, der bliver reduceret til en brøkdel, påpeger han og opfordrer industrien til at tænke smart frem for billigt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099