Brancheforening får nyt navn
Øget digitalisering og den teknologiske udvikling stiller nye krav til de automatik- og elektrotekniske virksomheder, der servicerer de danske industrivirksomheder med service, drift og vedligehold.
Det har brancheforeningen Repamotor nu taget konsekvensen af med et navneskifte til Brancheforeningen Elektroteknik & Automatik – innovation og optimering i industrien.
- Det er en stor beslutning at ændre navn og grafisk identitet i en organisation, der har eksisteret i mere end 90 år, men i lyset af udviklingen og fremtidens vilkår i branchen har vi vurderet, at tiden har været inde til at fremtidssikre brancheforeningen med en rebranding, siger formand Henrik Damgaard Hansen.
Det mangeårige navn, der har været et fælles samlingspunkt for godt et halvt hundrede danske elektromekaniske virksomheder gennem flere generationer, var en forkortelse af ”reparation af motorer”, der har været en af kerneydelserne gennem en årrække.
- Men reparation af motorer bliver fremadrettet i højere grad afløst af intelligent overvågning, planlagt vedligehold, rådgivning og automation. Samtidig har det været vigtigt at finde et mere nutidigt navn, som både potentielle kunder og kommende medarbejdere i branchen kan spejle sig i, for det skal fortsat være attraktivt at gøre en forskel i branchen, siger Henrik Damgaard Hansen.
Processen med rebrandingen af brancheorganisationen har stået på i mere end et halvt år, før det nye navn blev vedtaget på generalforsamlingen forleden.
- Det har været vigtigt, at ”elektro” indgår i det nye navn, fordi det er den disciplin, der gør branchen unik og skiller sig ud fra øvrige tekniske virksomheder. Det er medlemmerne og dermed brancheforeningens DNA, siger Henrik Damgaard Hansen.
Bedre sammenhæng
Han understreger, at det nye navn også skaber bedre sammenhæng med uddannelsen som automatiktekniker i elektrobranchen, der er den uddannelse, som størstedelen af de nye lærlinge i medlemsvirksomhederne rekrutteres fra.
- Vores payoff med innovation og optimering i industrien er valgt, fordi en stor del af vores opgave fremadrettet bliver at være proaktiv, skabe fornyelse og være med til at optimere driften i virksomhederne. Med elektronisk overvågning er det blevet lettere at afdække risiko for nedbrud og nedslidning af udstyr og derfor være på forkant fremfor udelukkende at skulle reparere i forhold til nedbrud. Med bedre overvågning og planlagt vedligehold bliver virksomhederne langt mindre sårbare og dermed mere konkurrencedygtige i forhold til eksempelvis udenlandske produktionsvirksomheder, siger Henrik Damgaard Hansen.
Formanden tilføjer, at bestyrelsen i den kommende tid vil iværksætte en række aktiviteter for at udbrede kendskabet til både uddannelsen og branchen som helhed.