23948sdkhjf

Skarpt messefokus giver gevinst

Ingen gider gå forgæves, og det gælder også i Tyskland.

Nærmere bestemt Stuttgart, hvor Jern & Maskinindustrien var inviteret med, da dørene til en ny europæisk messe for støbegods og smedejern slog dørene op tidligere i juni.

Messen hedder CastForge, og den fandt sted side om side med andre industrielle messer i messecenteret, der nærmest ligger som nabo til lufthavnen i den sydvest-tyske storby.

Indenfor på CastForge var 153 udstillere med, og de følte på ingen måde, de var gået forgæves. Faktisk tværtimod, for messens skarpe fokus på støbning og støbegods begejstrede.

- Kvaliteten af de besøgende her på messen er rigtig god, det er de rigtige mennesker, som kommer for at få en aftale. Vi vil bestemt komme tilbage til denne messe, siger Dushyant Gondalia, som er kundechef i den indiske virksomhed Shilpan Steelcast.

Det indiske støberi har 350 ansatte, og virksomheden var de første i Indien til at bruge robot i selve støberiet. Den nyhed var med på messegulvet i Stuttgart.

- Vores robot giver en bedre konsistens og kvalitet af vores emner, og det viser vi her, siger Dushyant Gondalia, som med en eksportdel på 40 procent fordelt mellem Europa og USA allerede har masser af europæiske kunder.

Shilpan Steelcast har da også tidligere været med på Hannover-messen, men her er det sværere at fange de kunder, der går direkte efter støbte og efterbearbejdede emner.

- Hannover er mere engineering, det er mere bredt, siger kundechefen.

Flyvende hollænder
Budskabet er det samme fra andre udstillere på messen.

Philip Niesthoven er sælger i støberiet Van Voorden, som har 32 ton smeltekapacitet og hovedsageligt har tyske kunder.

- Jeg har været i branchen i 30 år, og det her er den bedste messe, jeg har deltaget på, siger Philip Niesthoven, der er yderst begejstret for det smalle fokus på netop støbe-disciplinen.

- Det er de rigtige mennesker, som vi møder her. Vi kommer tilbage om to år, og vi har allerede reserveret en messestand, siger Philip Niesthoven.

I alt 18 lande var repræsenteret på udstillersiden på CastForge, og blandt de i alt 3.700 besøgende var de 61 procent fra andre lande end Tyskland.

Industriel lasermesse
I messehallen på CastForge finder messen Lasys sted.

Det er en industriel lasermesse, og også her begejstrer messens smalle, men skarpe fokus.

I hvert fald hos produktchef Tony Pisano fra NKT Photonics, der var eneste danske udstiller på lasermessen. Han kalder Lasys en rigtig hands on messe for laserbearbejdning, hvor alle de betydende leverandører er med.

- Det er virkelig en god messe, for den giver også et overblik over, hvad det er, vores kunder udstiller. Vi kan også få en fornemmelse af, hvor systembyggerne er på vej hen, for de er her også. Systembyggerne er også vores kunder, så der kan vi hente noget feedback, siger Tony Pisano.

Han vurderer, at andre europæiske lasershows og messer angriber laseren mere overordnet.

NKT Photonics producerer selv lasere med høj energi og en hurtighed designet til industriel brug.

Med på standen er da også både Aeropulse, Onefive Origami og Onefive Genki XP laserne.

- Vi kan skræddersy systemer, og vi kan også selv levere laseren, og det får vi mulighed for at fortælle her.

I alt 5.800 besøgende og 189 udstillere fra 23 lande deltog på lasermessen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078